Bond Precaire Woonvormen

nieuws

Crowdfunding voor onderzoek letselschade door schimmelwoning in Den Haag

BPW Den Haag lid Trees Steeghs start een crowdfunding voor een onderzoek naar letselschade na aanleiding van de jarenlange vocht- en schimmel problematiek in haar huurwoning. Verhuurder Vestia liet haar na het oplossen van een deel van de problemen nog eens vijftien jaar in een vochtige en beschimmelde woning wonen en verzuimde hier adequaat maatregelen tegen te ondernemen. Door de jaren heen namen de gezondheidsklachten bij Trees alsmaar toe, ze ontwikkelde astma en eczeem en gebruikte dagelijks grote hoeveelheden medicijnen. In 2020 verergerde de situatie zodanig dat Trees door Vestia tijdelijk in een hotel gehuisvest werd.

Lees verder...

Mobilisatie tegen Vonovia, 23 april demonstratie in Bochum (DE)

De algemene vergadering van Vonovia SE, de grootste commerciële huisvestingsmaatschappij van Europa, zal ook dit jaar alleen virtueel op internet plaatsvinden. Maar dit weerhoudt een brede alliantie van huurdersorganisaties en critici van het bedrijf er niet van te demonstreren tegen de handelspraktijken en de groeiende macht van Vonovia, LEG en soortgelijke bedrijven. Op zaterdag 23 april 2022 willen zij hun protest in de straten van Bochum laten horen. We beginnen om 12.30 uur voor het centraal station.

Lees verder...

Stop huisuitzettingen en uitbuiting van seizoenswerkers en huurders in Tilburg.

(Polish and english version included)
Te 8 en 9 januari hebben leden van Bond Precaire Woonvormen en sympathisanten zich verzameld voor een solidariteitsactie voor Michal op Ardennelaan 68 in Tilburg. Michel is een seizoenarbeider uit Polen en is het afgelopen jaar naar Nederland verhuisd. We willen alle sympathisanten en organisaties bedanken die zich solidair hebben getoond met Michal. In dit artikel leggen we meer uit over de situatie.

Lees verder...

Bel- & Mailactie: Woonbron & Interveste, stop huisuitzettingen in Dordrecht!

De bewoners van de Noordendijk flats in Dordrecht vechten nog steeds tegen hun aanstaande dakloosheid als gevolg van huisuitzettingen op 8 maart aanstaande. Na de solidariteitsactie op 25 februari blijven we druk uitoefenen op alle betrokken woningcorporaties, antikraakbureaus en flex-huisvesters die verantwoordelijk zijn voor deze onnodige uithuiszettingen. Laat vanaf maandag 7 maart via de mail of de telefoon aan deze bedrijven weten het niet eens te zijn met het dakloos maken en inwisselen van de bewoners! Huurders zijn niet inwisselbaar!

Lees verder...

Double Dutch – Geen dak, geen zorg. Dubbel genaaid door onze overheid

Steeds meer mensen leven in bestaansonzekerheid en vallen buiten de boot. Vooral mensen met ernstige psychische problemen krijgen niet de juiste hulp van instanties die ze nodig hebben. Het is zo erg dat zelfs de meest hulpbehoevenden geen hulp meer kunnen krijgen.

Chelsea is een van hen. Hen is trans, lijdt aan PTSS en borderline, en heeft dringend psychiatrische zorg nodig.

BPW Amsterdam sprak met hen.

Lees verder...

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLDutch