BOND PRECAIRE WOONVORMEN

VACATURE – Algemeen Ondersteunend Medewerker / Organizer

De Bond Precaire Woonvormen is een activistische grassroots vereniging die zich richt op het helpen van mensen die onzeker, tijdelijk, of (te) duur wonen. De BPW verzet zich tegen de opkomst van precaire woonvormen en strijdt voor woonrechtvaardigheid. De afgelopen jaren is de BPW sterk gegroeid als organisatie en daarom zijn we nu op zoek naar een medewerker om de organisatie te ondersteunen op ZZP-basis. Wil jij ook opkomen voor de woonrechten en iets doen tegen de precarisering van Nederland? Solliciteer dan nu voor de rol van Algemeen Ondersteunend Medewerker / Organizer.

Wat ga je doen? 

De BPW is op veel vlakken omtrent wonen actief om middels directe actie en wederzijdse hulp op te komen voor de rechten van huurders. Als ledenorganisatie richten we ons op het oprichten van lokale groepen en solidariteitsnetwerken door Nederland. Zo kunnen we acties organiseren om aandacht te vragen voor de problematiek, maar ook woonspreekuren organiseren om mensen direct te helpen. Om deze rol in te vullen zoeken we daarom een pragmatische all-round medewerker met een activistisch hart en een wens om te leren over de woonstrijd.  

In de rol van Algemeen Ondersteunend Medewerker / Organizer ben werk je actief samen met de inhoudelijk coördinator van de BPW en help je met organisatorische en administratieve werkzaamheden. Denk hierbij aan administratieve werkzaamheden zoals notulen opstellen of vergaderingen organiseren, maar ook aan praktische taken zoals naar lokale groepen toegaan of acties bijwonen. De BPW is constant in ontwikkeling en jij kan dat in je rol daarom ook zijn. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen inbreng wordt gestimuleerd. We zijn op zoek naar ondersteuning op de volgende taken: 

    • Ondersteunen en versterken van de verschillende stedelijke en landelijke werkgroepen.

    • Monitoren en rapporteren over de vooruitgang en verbeteringen (vooruitgang en verbeteringen: ontwikkelingen) in het functioneren van de organisatie.

    • Spil zijn in de uitvoering van kantoortaken die ondersteunend zijn aan het inhoudelijke werk van de BPW.

    • Versterken van de basis van werkgroepen en verbinding leggen en contact houden met de rest van de organisatie. 

De hierboven genoemde activiteiten moeten uitmonden in het samen met de leden en de inhoudelijk coördinator:

    • Realiseren van ledengroei door middel van belangenbehartiging en grotere zichtbaarheid.

    • Van de BPW een effectievere ledenorganisatie maken. 

    • BPW onderwerpen op de politieke agenda krijgen. 

Wie zoekt de BPW (X/M/V)?

De BPW is een actieve organisatie waarbij de leden centraal staan. We zoeken daarom iemand die niet alleen inhoudelijk sterk is, maar ook sociaal goed hun weg weet. We geloven sterk in het lerend vermogen van mensen en we vinden wie je bent als persoon belangrijker dan wat je in eerste instantie mee kan nemen. Laat je dus niet afschrikken als je niet aan alles voldoet, als je de wens hebt om te leren en samen te werken nodigen we je graag uit om te solliciteren. Ben jij:

    • Iemand die affiniteit heeft met het onderwerp wonen en betrokken is bij de problemen van precair wonenden en huurders in de huursector?

    • Iemand die communicatief sterk is?

    • Een pro-actief iemand met een hands-on mentaliteit die uitdagingen snel herkent en oppakt?

    • Iemand die organisatorisch inzicht en kennis heeft in administratieve zaken die komen kijken bij een grassroots organisatie?

    • Iemand die aantoonbare ervaring heeft met grassroots organisaties en het samenwerken met leden, vrijwilligers, en andere betrokkenen?

    • Iemand die bereid is om te reizen en in de avonden en af en toe in het weekend te werken?

Ben jij daarnaast ook bereid om minimaal één dag per week in Den Bosch op kantoor te werken? Dan komen wij graag met jou in contact. 

Wat biedt de BPW? 

De BPW draait voornamelijk op de inzet van vrijwilligers en de steun van bondgenoten. Het is mogelijk om deze functie aan te bieden conform de volgende voorwaarden (o.v.b toekennen subsidie):

    • Een contract op ZZP basis voor 18 uur per week.

    • De samenwerking wordt aangegaan voor 1 jaar (45 weken) met ingang van 01 juli 2024 en met de mogelijkheid tot verlenging.

    • Reiskostenvergoeding op basis van geldende regelgeving voor openbaar vervoer. 

Enthousiast geworden?
Reageren kan tot en met 1 juli door je CV en motivatiebrief te sturen naar contact@bondprecairewoonvormen.nl.
Voor meer informatie over het project in samenwerking met Kansfonds, zie link.
Voor overige vragen kun je contact opnemen met Lilian Seip (06-31532272)

De BPW vindt diversiteit belangrijk en daarom moedigen we nadrukkelijk vrouwen, mensen van kleur en personen uit de LHBTIQ+ gemeenschap aan om te reageren op deze vacature.

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL