BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Update en Mobilisatie: Voorkom Huisuitzetting Kwetsbare Huurder door Veenvesters!

De afgelopen tijd hebben wij samen met kwetsbare huurder Aaron actie gevoerd om zijn huisuitzetting te voorkomen. Nu is de woningcorporatie Veenvesters een kort geding aangegaan om Aaron toch het huis uit te zetten. Alhoewel zij hebben toegezegd zijn dakloosheid te willen voorkomen, hebben ze geen enkele stap gezet om dat waar te maken.

Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam Aaron te wonen op de Linneauslaan onder een “wonen onder voorwaarden” contract. Nu wordt Aaron door Veenvesters het huis uitgezet vanwege overlast klachten van de buren. Ondanks het feit dat Aaron graag mediation wou starten met zijn buren om deze problemen op te lossen, is de woningcorporatie overgegaan tot beëindigen van zijn contract. Dit werd des te makkelijker gemaakt doordat het een “wonen onder voorwaarden” contract was. Veenvesters wilde hierna niet in gesprek om een andere oplossing te bedenken. Zelfs nu de buren de laatste tijd minder overlast ervaren, is er geen flexibiliteit in de houding van de woningcorporatie. 

Aaron heeft samen met de Bond Precaire Woonvormen geprobeerd om deze situatie te veranderen. Eerst door Veenvesters te benaderen, daarna ook via de media, de lokale politiek en een demonstratie bij het kantoor van Veenvesters. Maar nog steeds is er geen verandering in de houding van de corporatie. Aaron heeft drie eisen: dat hij niet uit zijn huis gezet word, dat zijn tijdelijk contract een vaste word en dat de corporatie stopt met deze “wonen onder voorwaarden” contracten. Geen enkel van deze eisen wil de corporatie toezeggen.

Toch is Veenvesters gestart met de juridische procedure om Aaron te dwingen het huis te verlaten. Op 26 april vindt een kort geding plaats waarin Veenvesters Aaron heeft gedaagd. Zo willen zij procederen om uiteindelijk over te gaan op huisuitzetting. Veenvesters heeft zelf toegezegd tijdens de demonstratie voor hun kantoor en in een brief aan de gemeente dat zij Aaron’s dakloosheid willen voorkomen, maar er is geen enkel voorstel geweest waaruit blijkt hoe ze dat gaan doen. Dit is totaal onverantwoord en onacceptabel volgens de BPW. In de huidige wooncrisis gaat Aaron niet op tijd een nieuw huis vinden, dus wordt hij in feite dakloos gemaakt. 

Veenvesters moet deze rechtszaak stop zetten, en in gesprek gaan met Aaron en zijn buren om zijn woonzekerheid te waarborgen! Mochten zij dat niet doen dan mobiliseren wij uit solidariteit 26 april bij de Rechtbank Midden Nederland (Vrouwe Justitiaplein 1, Utrecht) om 15:00 voor de rechtzaak van Aaron. Deze zal om 15:30 beginnen. Als je deze wilt bijwonen neem dan ID bewijs mee.

Wil je meer weten of heb je vragen? Mail dan naar contact@bondprecairewoonvormen.nl 

Aaron’s situatie in het nieuws:

XON Reportage | https://www.youtube.com/watch?v=H7OWONMA0Io&ab_channel=SPVeenendaal

AD | Aaron (32) heeft Gilles de la Tourette en zorgt volgens buren voor overlast: moet huurwoning verlaten | Topverhalen Utrecht | AD.nl

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL