BOND PRECAIRE WOONVORMEN

CLAIM JE WOONRECHT BIJEENKOMST | UTRECHT

Bericht via Woonprotest Utrecht | Inmiddels is het bijna twee jaar geleden dat we massaal op het Jaarbeursplein demonstreerden voor ons woonrecht. Het was het begin van Woonprotest Utrecht. De woningnood is totaal uit de hand gelopen en nu lijkt eindelijk de politiek een beetje wakker te worden. De verandering gaat in bijzonder kleine stapjes. Twee jaar later zijn er wel een aantal dingen veranderd, zo is de verhuurdersheffing afgeschaft en hebben in Utrecht een leegstandsverordening.

Oproep van de organisatie achter Woonprotest Utrecht:

Het is nog lang niet genoeg. We hebben nog altijd te maken met een ‘woningmarkt’, het aanbod van sociale huurwoningen daalt nog steeds, huren stijgen ieder jaar weer door, huisjesmelkers blijven woekerprijzen vragen, ‘flexwoningen’ zorgen voor permanente onzekerheid, krakers worden met geweld ontruimt en er wonen nog altijd te veel mensen in onacceptabel slechte woningen.

De echte politieke wil ontbreekt. Het is tijd voor actie!

We hebben jouw hulp nodig. Op 20 januari organiseren wij onder het motto “Claim je Woonrecht” een dag voor bewoners, actiegroepen en andere geïnteresseerden.
We gaan ideeën uitwisselen en strategieën bespreken. Dit doen we met panels, workshops en besprekingen over onder andere de democratisering van woningcorporaties en het opkomen voor huurdersrechten.

Kom dus zaterdag 20 januari om 13:00 naar de Kargadoor in Utrecht.

Kargadoor, Oudegracht 36 Utrecht

De toegang is gratis. Laat ons vooral weten of je van plan bent om te komen. Inschrijven is niet verplicht, maar voor ons is het handig om een schatting te kunnen maken van de opkomst. Aanmelden kan via de website van Woonprotest Utrecht.

Ben je lid van een bewonersgroep, actie en/of politieke organisatie of is er iets anders wat voor ons van belang kan zijn? Schrijf dan een opmerking in het ‘opmerkingen’ veld.  

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL