BOND PRECAIRE WOONVORMEN

DEMONSTRATIE DEN BOSCH SAMEN TEGEN HAAT

Extinction Rebellion Den Bosch, Bond Precaire Woonvormen en Den Bosch Kan Het organiseren op zondag 26 november om 16:00 een solidariteitsdemonstratie bij het stadhuis op de Markt. Ook in Den Bosch kreeg de PVV afgelopen woensdag de meeste stemmen. De organisaties roepen op om zich ‘uit te spreken tegen haat, uitsluiting en discriminatie’. 

“Wij laten zien dat we niemand in de steek laten en vechten voor de rechten van iedereen: spreek je uit tegen Islamofobie en racisme, tegen queerhaat en discriminatie, het ontmenselijken van vluchtelingen, de afbraak van de cultuursector en het ontkennen van de klimaatcrisis.” aldus de initiatiefnemers. “Samen laten wij horen dat verreweg de meeste mensen niet willen leven vanuit angst en haat. Zij spreken zich uit vóór een rechtvaardig klimaatbeleid, vóór bestaanszekerheid voor iedereen (niet alleen voor Henk en Ingrid) en vóór de rechtsstaat.”

De afgelopen dagen vonden er in diverse steden demonstraties plaats na de verkiezingsuitslag. Onder andere in Tilburg, Nijmegen, Leiden en op de Dam in Amsterdam verzamelden zich tientallen tot honderden actievoerders. “En nu is het tijd voor Den Bosch, de stad die zich profileert als inclusief en gastvrij, stad van gelijke kansen en cultuur. De PVV is een partij die bewust groepen uitsluit en discrimineert en Nederland wil “de-Islamiseren”. Daarom gaan wij samen de straat op, samen tegen haat.” luidt de oproep van Den Bosch Kan Het om mee te doen.

Kom zondag om 16.00 uur naar het stadhuis aan de Bossche markt.

Schouder aan schouder.
Laat je stem horen, laat je solidariteit zien!

✊🏾✊🏽✊🏻✊

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL