Bond Precaire Woonvormen

BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Bewonersgroep Rhuis, bestaande uit bewoners van het Rivierenhuis met een tijdelijk huurcontract, stelt zich voor.  
 
Rhuis is vastberaden om te strijden voor woonzekerheid voor tijdelijke huurders – voor een plek die je thuis mag noemen.
 

Sneltrein naar dakloosheid

Woningcorporatie Eigen Haard gaat het Rivierenhuis, een wooncomplex in Amsterdam Zuid, volgend jaar grondig renoveren. Alleen de huurders met een vaste huurovereenkomst kunnen tijdens de renovatie naar een wisselwoning, en mogen na afloop terugkeren. Alleen huurders met een vaste huurovereenkomst kunnen aanspraak maken op de wettelijke verhuiskostenvergoeding en op stadsvernieuwingsurgentie. Rhuis heeft op verschillende manieren geprobeerd met Eigen Haard in contact te komen om samen naar een oplossing te kijken.
 
Bewonersgroep Rhuis heeft het gevoel in een sneltrein naar dakloosheid te zitten, maar staat klaar om aan de noodrem te trekken.
 
Deze situatie brengt enorm veel stress met zich mee. Het is zo destabiliserend. Als je onzeker bent over je huis, ben je onzeker over je hele leven.

Daarom eisen Rhuis en BPW van Eigen Haard:

 

1. Duidelijkheid over de renovatieplannen

 

2.Woonzekerheid: Vervangende woonruimte tijdens renovatie en terugkeer na de renovatie

De tijdelijke huurders, verenigd in bewonersgroep Rhuis, zijn, net als de vaste bewoners van het Rivierenhuis, gewone mensen met gewone toekomstdromen.… En ze willen ook gewoon een thuis!
BPW Amsterdam steunt de bewoners in hun strijd door politiek aandacht bij de gemeenteraad te vragen. Zo heeft een van de bewoners ingesproken bij de raadscommissie wonen en volkshuisvesting. 
 
De kaderafspraken tussen gemeente en corporaties, waarin rechten als stadsvernieuwingsurgentie en terugkeer geregeld zijn, gelden namelijk niet voor tijdelijke huurders.

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLDutch