BOND PRECAIRE WOONVORMEN

“Heerlijk wonen in een gebouw met een missie!”

SOCIALE COHESIE EN TOEKOMSTBESTENDIG WONEN… MAAR VOOR 2 JAAR.

Verleng de tijdelijke huurcontracten van de bewoners van Mannoury!

Stel je voor… Je gaat wonen in een net opgeleverd, prachtig, energieneutraal en toekomstbestendig pand. Je maakt er in twee jaar je thuis van, creëert een mooie community met fijne buren en betaalt altijd je huur op tijd. Dit alles met het idee in je achterhoofd dat je tijdelijke contract wel verlengd zal worden na die twee jaar, omdat dit je bij het tekenen van het contract beloofd is. Daarnaast pronkt de website van de projectontwikkelaar, Aedes.co, ermee dat zij plekken bouwen met een “langdurige relevantie”, “door sustainable design of de relaties die bewoners er samen opbouwen”. Aedes.co creëert namelijk plekken voor de toekomst, niet voor het “hier en nu”. 

40 huishoudens op straat

Toch zegt de verhuurder plots dat de contracten niet verlengd worden. Kortom, we moeten binnen drie maanden op de oververhitte woningmarkt van Amsterdam een nieuwe woning gaan vinden. Dit is de realiteit voor 40 huishoudens van het pand Mannoury aan de Westlandgracht. Vastgoed Unie, de beheerder, geeft bij gesprekken aan geen beslissingsmacht te hebben en de projectontwikkelaar Aedes.co komt niet bij de gesprekstafel opdagen.

 

Te veel rechten

De reden dat VastgoedUnie, Aedes.co en Mannoury B.V. 40 huishoudens op straat willen zetten? Die zijn talrijk maar ook tegenstrijdig. Een contract voor onbepaalde tijd geeft ons ‘te veel rechten’ en is niet in lijn met hun beleid. Waarom hebben meerdere (duurdere) appartementen in hetzelfde gebouw dan wel een contract voor onbepaalde tijd? Als klap op de vuurpijl zou ons inkomen, na twee jaar crisis en stijgende inflatie, dusdanig gestegen moeten zijn dat wij wel een appartement van 2000 euro per maand kunnen betalen (het dubbele van wat we nu betalen). Een gebouw vol jonge, hoopvolle starters wordt zonder pardon op straat gezet vanwege het gebrek aan realiteitszin bij een geldbeluste makelaar, beheerder en projectontwikkelaar.

Daarom eisen de BPW en de bewoners:

 

VERLENG DE TIJDELIJKE CONTRACTEN VAN MANNOURY!

Media

Wij zitten niet stil! Wij spreken de media, gaan in gesprek met de gemeente Amsterdam en hopen vooral op jouw steun, als lezer. Dit soort praktijken gebeuren te veel in het prachtige Amsterdam. Daardoor wordt het langzaam tot een stad waar alleen de Prins Bernhards van de wereld geld aan elkaar kunnen verdienen. Mensen die wel iets bijdragen aan de samenleving komen in de koude kleren te staan. 

 

Houd onze website en social media in de gaten voor vervolgacties!

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL