BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Ben werd door Hof Wonen op 13 februari dakloos gemaakt na een ontruiming. Omdat hij na het overlijden van zijn zus niet de juiste juridische wegen bewandeld had om het huurcontract over te nemen, moest hij door politie en deurwaarder ontruimd worden uit het huis dat al sinds 1986 in de familie was. BPW Den Haag kwam in actie om samen met Ben zijn woonrecht te beschermen. 

Ben deed zijn verhaal bij Den Haag FM, er werden raadsvragen gesteld en op 10 februari was er een solidariteitsactie met eisenoverhandiging bij het hoofdkantoor van Hof Wonen in Den Haag. Toch ging Hof Wonen na brede maatschappelijke en politieke steun over op ontruiming, en sindsdien zijn Ben en zijn vriendin dakloos.

Ze sliepen op straat of bij mensen op de bank. In de daklozenopvang was geen plek. Uit wanhoop heeft Ben een aantal weken geleden weer intrek genomen in zijn ontruimde woning. De woning stond alweer een maand leeg, terwijl Ben op straat sliep. Hij heeft een aantal weken hier relatief ongestoord kunnen wonen. De politie is een aantal keer langs geweest, en uiteindelijk kwam er vorige week een voorstel om samen met Hof Wonen en de wijkagent te gaan praten in het wijkcentrum. 

Weer ontruimen voor leegstand

Op tweede Paasdag werd echter de echte intentie van Hof Wonen duidelijk in een brief. Het gesprek in het wijkcentrum werd opeens een onrechtmatige ontruiming. Ze hebben 2 dagen van te voren aangekondigd op woensdag 12 april de woning te gaan betreden en Ben daarmee wederom op straat te gooien. Ben heeft een advocaat in de arm genomen en deze bevestigd dat Hof Wonen geen juridische grond heeft om Ben woensdag 12 april te ontruimen.

Kraakactie

Ben heeft als dakloze leegstaande woonruimte in gebruik genomen en heeft hier huisvrede. Hof Wonen probeert zonder tussenkomst van een rechter de kraakactie van Ben te beëindigen en hem woensdag zonder enige toenadering of communicatie op straat te gooien. Dit kan en mag niet gebeuren! Kom op woensdag 12 april tussen 9:00 en 12:00 naar de Stuwstraat 58 om solidariteit te tonen. Ben heeft aangegeven graag gesteund te worden morgenochtend zodat hij niet alleen staat tegenover de intimidatie van Hof Wonen. Niemand op straat voor leegstand!

Onze eisen aan Hof Wonen en de gemeente blijven onverminderd hard:

    1. Stop de geplande ontruiming en voorkom dakloosheid!

    2. Bied Ben herhuisvesting, net zoals de rest van de bewoners in zijn straat!

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL