BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Amsterdam verliest steeds meer van haar ziel en integriteit. Ooit een stad voor en door het volk, nu een stad voor projectontwikkelaars en het grootkapitaal. Gemeenschappen die de stad hebben gevormd worden verdreven omwille van de winstmarges. De bewonersgroep Van Baerle Voor Buren is echter een van de laatste bastions die overeind blijft in het gegentrificeerde Museumkwartier. De huurders hebben verschillende achtergronden en etniciteiten en vertegenwoordigen de bovengenoemde gemeenschappen. Echter worden ook zij verdreven van H&R Holding, een grote vastgoedinvesteerder in Amsterdam.

1. Eisenoverhandiging
Apollolaan 117A, Amsterdam
do 13 april 2023, 15:00

 

2. Zitting rechtbank

Parnassusweg 280, Amsterdam

di 18 april 2023, 14:30 

Woongroep 'Van Baerle Voor Buren'

De woongroep ‘Van Baerle Voor Buren’, die aan de Van Baerlestraat 71 woont, is diep geworteld in de gemeenschap en de kunstenaars, onderzoekers, docenten, maatschappelijk werkers en opbouwwerkers die er wonen, leveren een waardevolle bijdrage aan de buurt.

Dit laatste bastion tegen de getijden van gentrificatie, wordt bedreigd met uitzetting door H&R Holding. H&R is opgericht door wijlen Bertus Luske, alias ‘de bulldozer’, berucht wegens zijn gewelddadige aanvallen op krakers en dubieuze vastgoedpraktijken.

Ook in de Van Baerlestraat 71 heeft H&R dubieuze praktijken toegepast. De kamers werden aanvankelijk verhuurd met vaste contracten. Maar toen de mensen met dit soort regelingen begonnen te vertrekken, kregen de nieuwkomers tijdelijke deals, om hen de huurbescherming te ontnemen. H&R weigert nu nieuwe contracten af te geven onder verwijzing naar renovatieplannen waardoor de bewoners op 30 juni dakloos zouden worden.

Het contract van een van de bewoners, Ayse Nur, loopt zelfs al op 31 maart af. Zij was het al eens over een korte verlenging om niet op straat te komen staan – maar zij krijgt nu plots toch een rechtszaak tegen haar aangespannen. Met dit soort praktijken ondermijnt H&R het woonrecht van Aysenur en alle andere bewoners van Van Baerle Voor Buren!

Woongroep ‘Van Baerle Voor Buren’ en de BPW eisen:

 

1. Stop de uitzetting van Ayse Nur op 31 maart en laat alle huurders tot de renovatie blijven wonen

2. Bied alternatieve woonruimte aan tijdens de renovatie 

3. Laat de huurders na de renovatie terugkeren

Op donderdag 13 april om 15 uur willen wij H&R met onze eisen confronteren door deze te overhandigen op het hoofdkantoor op de Apollolaan 117A, Amsterdam. De zitting van Ayse Nur is tevens op dinsdag 18 april om 14.30 uur in de rechtbank van Amsterdam op de Parnassusweg 280. Komt allen en toon je solidariteit!

Ook in de Van Baerlestraat 71 heeft H&R dubieuze praktijken toegepast. De kamers werden aanvankelijk verhuurd met vaste contracten. Maar toen de mensen met dit soort regelingen begonnen te vertrekken, kregen de nieuwkomers tijdelijke deals, om hen de huurbescherming te ontnemen. H&R weigert nu nieuwe contracten af te geven onder verwijzing naar renovatieplannen waardoor de bewoners op 30 juni dakloos zouden worden.

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

Het contract van een van de bewoners, Ayse Nur, loopt zelfs al op 31 maart af. Zij was het al eens over een korte verlenging om niet op straat te komen staan – maar zij krijgt nu plots toch een rechtszaak tegen haar aangespannen. Met dit soort praktijken ondermijnt H&R het woonrecht van Aysenur en alle andere bewoners van Van Baerle Voor Buren!

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL