BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Oproep tot actie! Van 25 maart tot en met 2 april 2023 gaan wij door heel Europa de straat op voor het recht op wonen en de stad, en tegen de absurd gestegen kosten van ons noodzakelijke levensonderhoud. 

Doe ook mee! Mobiliseer en doe mee met #HAD2023 in jouw stad! Er staan al verschillende acties gepland in o.a. Amsterdam en Haarlem. Alle acties vind je hieronder op de website van Woonopstand.

Urban Resort

Begin die jaar raakte BPW Amsterdam betrokken bij de broedplaats SUP naast het Klokkenhof in Amsterdam.

Verhuurder Urban Resort wilde in eerste instantie de tijdelijke contracten van vijf huurders niet verlengen na 31 maart. BPW Amsterdam heeft de huurders geholpen de bewonerscommissie ‘Save SUP’ op te zetten en daarmee de krachten te bundelen. Samen met de bewoners hebben wij aan Urban Resort voorgesteld huurders intern te laten verhuizen met een nieuw tijdelijk contract op basis van de leegstandswet.

Toen de huurders aan Urban Resort duidelijk maakten dat zij georganiseerd zijn, ging Urban Resort wel serieus aan de slag met het voorstel. Uiteindelijk werd het voorstel van Urban Resort naar meerdere gesprekken goedgekeurd. De bewoners kunnen dus blijven tot de renovatie begint, in ieder geval tot 31 december!

Rivierenhuis

Woningcorporatie Eigen Haard wil het Rivierenhuis 2, een complex in Zuid, binnenkort gaan renoveren. Om die reden hebben zij in een deel van de woningen flexhuurders neergezet. Die hebben geen recht op vervangende woonruimte en terugkeer, dus Eigen Haard kan makkelijk van hen af. Maar ook hier hebben zich de tijdelijke bewoners samen met BPW Amsterdam verenigd en vragen van Eigen Haard:

Bied woonzekerheid! Laat ons na renovatie terugkeren of biedt ons een vast contract elders!

In eerste instantie proberen de bewoners met Eigen Haard in gesprek te gaan. Lukt dat niet, volgt verdere actie!
 

Van Baerle

De door de beruchte Bertus Lüske opgerichte H&R Holding speelde jarenlang stoelendans met de bewoners. Steeds verhuisden zij weer intern door en een tijdelijk contract. 

Nu staat H&R deze praktijk ineens niet meer toe, met het gevolg dat een van de bewoners per 31 maart dakloos dreigen te worden. Maar de bewoner weigerde te vertrekken. H&R blijkt namelijk in ieder geval voor de komende maanden niet te beginnen met renoveren. De kamer zou dan gewoon leeg staan. 

Samen met BPW eist zij: Geen ontruiming voor leegstand! Laat de bewoner in de woning blijven, in ieder geval totdat de renovatie begint! 

De strijdvaardige bewoner heeft aan H&R laten weten dat zij weigert vrijwillig te vertrekken na 31 maart. BPW heeft haar voorzien van advocaat om deze strijd aan te gaan!
 

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL