BOND PRECAIRE WOONVORMEN

De Bond Precaire Woonvormen en Kansfonds gaan de samenwerking aan! Met het project ‘Woonzekerheid, de basis’ strijden we voor bestaanszekerheid. 

Samenwerking Kansfonds & Bond Precaire Woonvormen: Woonzekerheid de basis!​

In Nederland leeft een groeiende groep mensen in woononzekerheid. Door flexibilisering van wooncontracten, krapte op de ‘woonmarkt” en stijgende woonlasten komen steeds meer mensen in een precaire woonsituatie terecht. Steeds meer mensen wonen tijdelijk, onzeker of te duur of zijn dak of thuisloos. Een thuis is meer dan een dak boven je hoofd; een thuis hebben gaat over bestaansrecht. De Bond Precaire Woonvormen strijdt al meer dan 10 jaar tegen deze afbraak van onze woonrechten. 

 

Met het project ‘Woonzekerheid de basis’ bundelen we onze krachten met Kansfonds, samen willen wij een antwoord geven op de groeiende wooncrisis en bestaansonzekerheid in Nederland. Dit doen we o.a. door solidariteit op te bouwen en onderzoek te doen naar routes die leiden tot dakloosheid. Op landelijk en lokaal niveau organiseert de BPW zich samen met bewoners om woonrechten op te eisen en misstanden aan de kaak te stellen, bijvoorbeeld door huisuitzettingen en dreigende dakloosheid te voorkomen. Het bestrijden van nog meer dakloosheid is cruciaal in het oplossen van de wooncrisis. 

In 2023 organiseert de bond in verschillende regio’s woonspreekuren, landelijke acties en trainingen. Wil je meedoen in jouw regio of je aansluiten bij een landelijke BPW actie, meld je dan aan! Meer informatie over meedoen en lid worden vind je op de website.


Het project ‘Woonzekerheid voor de basis’ wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Kansfonds. 


“Het Kansfonds helpt thuisgeven.” Samen ontdekken hoe het anders kan en wat de maatschappelijke oorzaken zijn van ‘geen thuis’. Gedurfde oplossingen uitproberen. Én een vliegwiel zetten op wat werkt. Net zo lang tot iedereen een thuis heeft. Voor meer informatie, over het Kansfonds, kijk op www.kansfonds.nl

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL