BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Vandaag was een groep BPW’ers, sympathisanten, raadsleden en solidaire organisaties aanwezig bij Hof Wonen om samen met Ben en zijn dochter de eisen tegen de voorgenomen ontruiming op maandag 13 februari over te brengen.

Zelfs onder maatschappelijke en politieke druk houdt Hof Wonen de poot stijf en deelde ze aan de groep en Ben mee dat ze de ontruiming op aanstaande maandag door gaan zetten. Daarmee stuurt Hof Wonen aan op verdere escalatie van het conflict en sturen zij politie en deurwaarder af op een kwetsbare bewoner die daardoor samen met zijn vriendin dakloos wordt. We roepen iedereen op maandag 13 februari vanaf 8:30 naar de Stuwstraat 58 in Den Haag te komen om Ben te steunen tijdens de ontruiming. Laat zien dat hij er niet alleen voor staat, samen claimen we woonrechten en maken we woononzekerheid zichtbaar!

Kom naar de ontruiming van Ben!
Stuwstraat 58
Maandag 13/02

vanaf 8:30

Eisenoverhandiging

Vanaf 10 uur op de vrijdag ochtend kwamen zo’n 30 BPW’ers en sympathisanten samen bij het hoofdkantoor van Hof Wonen. Vanuit alle hoeken van het land waren mensen vroeg uit hun bed geklommen om solidariteit te tonen en aan Hof Wonen duidelijk te maken dat we niet nóg meer daklozen willen in de stad Den Haag. Er werden toespraken gehouden door BPW’ers en raadsleden van de Haagse Stadspartij en SP Den Haag, en na een betoog van Ben werden de eisen overhandigd aan een woordvoerder van Hof Wonen. Zij lieten vrijwel meteen weten niet meer naar een oplossing te willen zoeken en de ontruiming van aanstaande maandag alsnog uit te voeren, en daarmee Ben en zijn vriendin dakloos te maken. Daarom blijven onze eisen duidelijk:

Ben en BPW Den Haag eisen van Hof Wonen en de gemeente:
    1. Stop de geplande ontruiming en voorkom dakloosheid
    2. Bied Ben herhuisvesting, net zoals de rest van de bewoners in zijn straat

Ontruiming voor leegstand

Kom naar de ontruiming op maandag 13 februari vanaf 8:30 aan de Stuwstraat 58 in Den Haag om deze eisen nogmaals kracht bij te zetten! Toon je solidariteit en maak het dakloos maken van bewoners zichtbaar!

Dakloos met de zege van de wethouder

We laten het niet geruisloos passeren dat mensenrechten worden geschonden door een woningcorporatie met de goedkeuring van wethouder van Volkshuisvesting, Martijn Balster. Op donderdag 9 februari werd er in de gemeenteraad gedebatteerd over de motie van SP en HSP: “Maak bewoners van actiegebieden niet dakloos.” Zelfs na een emotioneel betoog van Ben haalde deze motie het niet door een negatief stemadvies van de wethouder en kon daardoor niet rekenen op de steun van o.a. PvdA en GroenLinks.

Twee weken geleden kwam de nationale ombudsman met een rapport waarin aangegeven werd dat mensenrechten onvoldoende worden beschermd tijdens huisuitzettingen en er te vaak mensen, gezinnen en kinderen op straat belanden na een huisuitzetting. Dat terwijl de overheid een zorgplicht draagt en het recht op huisvesting moet waarborgen.

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL