BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Op 9 januari zou Kayleigh dakloos worden na een antikraak overeenkomst met Interveste en Havensteder. Samen met BPW Rotterdam kwam ze in actie en weigerde zij de woning die ze op eigen kosten bewoonbaar had gemaakt te verlaten. Zie het originele artikel voor meer informatie.

Intimidatie door 'sociale' corporaties

Kayleigh heeft op 10 januari onder druk van intimiderende brieven met boetes van antikraakbureau Interveste (zie fotos) besloten haar woning in Vreewijk alsnog te verlaten. Ze is nu dakloos geworden en logeert tijdelijk bij vrienden. Samen met een advocaat maakt zij nu bezwaar tegen het boetebeding dat word opgelegd.

Havensteder & andere ‘sociale’ woningcorporaties van Nederland: stop met de uitbesteding van leegstaande sociale huurwoningen aan bedrijven die werken met wurgcontracten die mensen dakloos maken! Als er door huurders in woononzekerheid om hulp word gevraagd en je word vervolgens geïntimideerd met boetes a 500 per dag (oplopend tot 25.000) dat je je huis niet verlaat dan is er iets grondig mis.

"Dit proces voelt voor mij erg ongehoord en voel me erg alleen, je kan op niks bouwen door deze onzekerheid." 

Intimidaties & boetes van Interveste

Havensteder: Bied woonzekerheid!

BPW Rotterdam roept Havensteder en de Gemeente Rotterdam op Kayleigh (her)huisvesting en woonzekerheid te bieden en actief werk te maken van het voorkomen en oplossen van dakloosheid. Dit is al mogelijk met bestaande maatregelen als ‘wonen eerst’. Het huidige woonbeleid is dweilen met de kraan open! 

BPW Rotterdam blijft Kayleigh dan ook steunen. “We verafschuwen deze intimiderende methoden die onze woonrechten schenden”.  

Voor meer informatie of contact met BPW Rotterdam of Kayleigh mail naar rotterdam@bondprecairewoonvormen.nl

De BPW en bewoners eisen:

1. Voorkom dakloosheid: Bied Kayleigh woonzekerheid en stop de geplande huisuitzetting.

2. Draai de onbewoonbaarverklaring terug en repareer de kapotte boiler.

3. Stop het gebruik van sociale huurwoningen als antikraak locaties en respecteer huurrechten.

Media

Open Rotterdam en RTV Rijnmond kwamen langs op de dag van de actie om met Kayleigh te spreken. Zie onderstaand item of het artikel van Open Rotterdam of RTV Rijnmond.

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL