BOND PRECAIRE WOONVORMEN

1 juli staat voor de deur, en daarmee de ingang van de huurverhoging. Gelukkig hebben jullie je allemaal massaal aangemeld om de huurverhoging te weigeren en samen een breedgedragen statement af te geven.

POSTERS

Bestel voor 1 juli nog een poster bij de Rode Lap en hang deze voor je raam om te laten zien dat je de huurverhoging weigert of onze actie steunt! Maak een foto en deel deze met #bevriesdehuur op sociale media om op 1 juli extra zichtbaar te maken dat we meerjarige huurbevriezing eisen, om wonen weer betaalbaar te maken en te houden!

WEBINARS

Wij Weigeren de Huurverhoging houd de komende maanden webinars waar bewoners vragen stellen en mee kunnen denken. Bijvoorbeeld als een verhuurder moeilijk doet of als je tegen andere problemen aanloopt tijdens het weigeren van de huurverhoging. Je kunt je opgeven via de website. Data:

  • Maandag 18 juli, 20:00
  • Maandag 15 augustus, 20:00
  • Maandag 26 september, 20:00
  • Maandag 17 oktober, 20:00

ACTIES IN HET LAND

In alle provincies van Nederland zijn solidariteitsgroepen van Wij Weigeren de Huurverhoging dit jaar actief geworden. O.a in steden als Ermelo, Amsterdam, Den Bosch, Eindhoven, Leeuwarden, Groningen, Leiden, Oss, Rotterdam, Zaanstad, Hellendoorn, zijn er lokale solidariteitsgroepen van bewoners opgezet die samen de huurverhoging weigeren en elkaar daarbij gaan ondersteunen met behulp van dit handige stappenplan.

HUURBEVRIEZING HARDER NODIG DAN OOIT

Recent zijn de concept nationale prestatieafspraken corporatiesector uitgelekt tussen o.a Woonbond, Aedes en Minister Hugo de Jonge. Hieruit blijkt dat de huren komende jaren, ondanks mooie beloften, toch weer verhoogd worden en dat de inkomensafhankelijke huurverhogingen blijven bestaan. Wij Weigeren de Huurverhoging gaat hiermee niet akkoord, wij willen huurregulering en bevriezing van alle huren voor 5 jaar en heeft daarom de brandbrief van landelijke actiecoalitie Woonopstand voor betaalbaarheid en woonzekerheid ondertekend.

DONEER!

Steun Wij Weigeren de Huurverhoging met een donatie! We zijn ondertussen over de helft van ons donatiedoel! Dank hiervoor! Om ons actiemateriaal te kunnen blijven aanvullen en de rest van de campagne draaiende te houden vragen we jullie te blijven doneren. Zo strijden we samen voor meerjarige huurbevriezing!

BOND PRECAIRE WOONVORMEN

De actiecampagne Wij Weigeren de Huurverhoging wordt mede mogelijk gemaakt door de Bond Precaire Woonvormen (BPW). Wil je de strijd voor lagere huren en woonzekerheid voor iedereen steunen? Word dan nu lid van de BPW!

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL