BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Solidariteitsactie eerder dit jaar bij Woonbron in Dordrecht

Op donderdag 2 juni dreigt woningcorporatie Woonbron in Dordrecht huurder Jorrit met een klasse-B flexhuurcontract door deurwaarder en politie te ontruimen voor leegstand en tijdelijke bewoning.

Solidariteitsactie tegen ontruiming

2 juni, 8:30

Noordendijk 325, Dordrecht

De BPW eiste eerder samen met de bewoners van de Vogelbuurt:
1. Stop het inwisselen van groepen tijdelijke bewoners voor elkaar. Respecteer woonrechten.
2. Bied woonzekerheid voor iedereen en voorkom dakloosheid. 

Maak het voorkomen van dakloosheid topprioriteit

De bewoner Jorrit kan nergens heen en gaat nergens heen. Hij wil zich niet laten ontruimen en dakloos laten maken voor leegstand en voor andere tijdelijke bewoners via Interveste, Leger des Heils en Homeflex. We hebben in dit gave land zo’n 100.000 dakloze mensen. Het voorkomen van dakloosheid moet dus topprioriteit worden. Als woningcorporaties huurders inwisselbaar maken dan trekken wij een grens.

Huurders zijn niet inwisselbaar

De BPW is solidair met Jorrit. Huurders zijn niet inwisselbaar. Het is tijd dat huisuitzettingen stoppen, dat de flexibilisering aan banden word gelegd en er woonzekerheid voor iedereen komt. Wij roepen Woonbron op deze nutteloze stoelendans met mensen per direct te stoppen. #fuckflex

We willen je uitnodigen voor een solidariteitsactie op 2 juni tussen 08:30 en 12:00 voor de deur van Jorrit op Noordendijk 325 te Dordrecht. Neem spandoeken en protestborden mee en laat je steun en solidariteit blijken.
 
Neem voor informatie contact op via contact@bondprecairewoonvormen.nl of via Abel Heijkamp 06-47686543
 

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL