BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Op vrijdag 6 Mei gaat de actiegroep Wij Weigeren de Huurverhoging (WWDH) in de wijk de Kruiskamp in Den Bosch huis-aan-huis flyeren voor huurbevriezing per 1 juli. Deze landelijke actiegroep eist huurbevriezing van alle huren voor de komende vijf jaar. Informatie over de landelijke actie van WWDH is te vinden op https://wijweigerendehuurverhoging.nl/

Den Bosch in actie voor huurbevriezing

wijk ‘de Kruiskamp’ in Den Bosch

vrijdag 6 mei 2022

Niet betalen is formeel bezwaar

Huurders komen door huurstijgingen steeds meer financieel in de knel.

Weigeren is wettelijk toegestaan. Met een voorstel hoef je niet akkoord te gaan. Verhuurders verzwijgen dat wanneer zij een huurverhoging voorstellen. Woordvoerder Abel Heijkamp van BPW Den Bosch: “De huren stijgen jaarlijks en er schijnt maar geen eind aan te komen. Woningzoekenden staan jarenlang op de wachtlijst. Als er al wat vrij komt is dat vaak te duur. Steeds meer huurders vragen zich af, is de huur nog wel op te brengen. Veel huurders moeten nu al kiezen: fatsoenlijk eten of de huur betalen! Stijgende energiekosten vergroten nog eens de problemen”.

Eis: huurbevriezing van alle huren voor de komende vijf jaar

Actiecampagne

Binnenkort start Wij Weigeren de Huurverhoging  haar actie voor huurbevriezing in Den Bosch. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Bond Precaire Woonvormen Den Bosch en SP Den Bosch. Wij Weigeren de Huurverhoging werkt daarbij ook samen met andere organisaties, o.a verenigd binnen de landelijke actiecoalitie Woonopstand. 

Infoavond wij wijgeren de huurverhoging

Op 16 mei, is er een infoavond bij Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel. 

Adres: Helftheuvelpassage 115 in Den Bosch. 19:00 inloop. 19:30 start. 

Op deze avond bespreken we de actiemethode en het verdere verloop van deze actie. Ook kunnen huurders hun verhaal doen.

Neem voor meer informatie contact op met: info@wijweigerendehuurverhoging.nl

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL