BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Bewoner Sonja tijdens de actie bij Woonbron

De bewoners van de Noordendijk flats in Dordrecht vechten nog steeds tegen hun aanstaande dakloosheid als gevolg van huisuitzettingen op 8 maart aanstaande. Na de solidariteitsactie op 25 februari blijven we druk uitoefenen op alle betrokken woningcorporaties, antikraakbureaus en flex-huisvesters die verantwoordelijk zijn voor deze onnodige uithuiszettingen. Laat vanaf maandag 7 maart via de mail of de telefoon aan deze bedrijven weten het niet eens te zijn met het dakloos maken en inwisselen van de bewoners! Huurders zijn niet inwisselbaar!

Bel- & Mailactie

Woonbron, Interveste, Leger des Heils & Homeflex
Vanaf 7 maart, 9:00u

Solidariteitsactie

Op 25 februari organiseerde de BPW een solidariteitsactie samen met de bewoners en enkele tientallen sympathisanten bij het hoofdkantoor van Woonbron in Dordrecht. Daar gaf de woordvoerder glashard aan niks voor deze kwetsbare bewoners te willen doen en de huisuitzettingen op 8 maart door te zetten. Woonbron zet de tijdelijke bewoners uit huis omdat de benodigde leegstandsvergunning afloopt en de bewoners daardoor automatische recht krijgen op algemene huurrechten. Door met behulp van Interveste, het Leger des Heils & Home Flex de tijdelijke huurders in te wisselen voor anti-krakers, daklozen en arbeidsmigranten met nog minder rechten, wordt voorkomen dat de tijdelijke huurders rechten op bouwen. Met als resultaat dat een aantal van deze bewoners dakloos dreigen te worden. Een van de woningen uit de flats waar de bewoners op 8 maart uit worden gezet, staat alweer aangeboden als anti-kraak woning via Interveste

Maar de bewoners en de BPW blijven strijdbaar. Zolang er geen alternatief is voor deze bewoners dan de daklozenopvang gaan ze nergens heen! Steun Sonja en haar mede bewoners door aan Woonbron, Interveste, het Leger des Heils en Home Flex te laten weten dat je het niet eens bent met het dakloos maken en inwisselen van de bewoners en eist dat de huisuitzettingen per 8 maart onmiddellijk stoppen. Wij pleiten voor solidariteit binnen verschillende groepen bewoners. Laat tijdelijke huurders, daklozen en arbeidsmigranten niet strijden om dezelfde woning, maar zorg voor woonzekerheid voor ál deze groepen kwetsbare bewoners. 

De BPW eist samen met de bewoners van de Vogelbuurt:

1. Stop het inwisselen van groepen tijdelijke bewoners voor elkaar. Respecteer woonrechten.
2. Bied woonzekerheid voor iedereen en voorkom dakloosheid.

Standaardbrief

Aan; info@woonbron.nl; beheer@interveste.nl; info@legerdesheils.nl; info@homeflex.nl

Beste lezer, 

Via deze weg wil ik laten weten dat ik het absurd vind dat uw bedrijf medeverantwoordelijk is voor het inwisselen van huurders in de Noordendijk flats in Dordrecht, met dakloosheid als gevolg. Tijdelijke huurders worden ter voorkoming van het opbouwen van huurrechten uit huis gezet en maanden voor de sloop ingewisseld voor antikrakers, daklozen, arbeidsmigranten en andere rechteloze bewoners. Een aantal van hen kan geen kant op en dreigt per 8 maart zelf dakloos te worden.

Wij eisen daarom dat alle betrokken partijen direct stoppen met het inwisselen van tijdelijke bewoners en hen woonzekerheid bieden door dakloosheid te voorkomen. 

Met vriendelijke groet,

een sympathisant

Kopiëer bovenstaande standaardbrief en mail deze naar Woonbron, Interveste, het Leger des Heils en Homeflex. Daarnaast vragen we je deze bedrijven te bellen met dezelfde boodschap en de eisen te herhalen. 

woonbron

interveste

Leger des Heils

homeflex

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL