BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Allereerst willen we namens BPW iedereen bedanken die bij de afgelopen Woonopstand hun steun heeft uitgesproken en solidair was. Dankzij jullie hebben we als woonbeweging in opstand een sterke vuist kunnen maken richting de politiek en de strijd voor het recht op wonen kunnen versterken. 

We hebben als BPW onze bijdrage geleverd aan de succesvolle demonstraties in Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Tilburg, Nijmegen, Den Haag, Utrecht en Groningen. Maar de gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en het nieuwe coalitieakkoord laat zien dat actie van onderop hard nodig is. Gelukkig staan er ook voor 2022 alweer demonstraties tegen het woonbeleid gepland. BPW steunt deze demonstraties en roept iedereen op om samen met ons het recht op wonen op te eisen. (wordt up-to-date gehouden)

30/01 Woonrevolte - Amersfoort

Er is een wooncrisis in Nederland, ook in Amersfoort! Als gevolg van politieke keuzes zijn huren onbetaalbaar en worden huizen opgekocht door beleggers die de woningprijzen opjagen om hun eigen zakken met de winst te spekken. Wonen is een recht, geen verdienmodel!

Steeds minder mensen kunnen nog een woning vinden en dakloosheid is een probleem dat steeds meer mensen raakt. Tijdelijke huurcontracten rukken op en mensen die wanhopig op zoek zijn naar een dak boven hun hoofd worden steeds vaker de speelbal van antikraakbedrijven en huisjesmelkers. Bevolkingsgroepen worden tegen elkaar uitgespeeld door politici die zelf de woningnood hebben veroorzaakt.

Ons protest, de Woonrevolte in Amersfoort zal plaatsvinden op 30 januari. De precieze tijd en locatie volgen later nog. Meld je ondertussen vast aan als vrijwilliger of steun ons met een donatie zodat ook in Amersfoort straks het woonprotest luid en duidelijk hoorbaar zal zijn!

06/02 Delft

In het hele land komen mensen in verzet tegen deze kunstmatige wooncrisis, en ieder doet dat op hun eigen manier. Divers in actie en solidair in geest blijven we actie voeren tot we de radicale verandering zien die we nodig hebben! Wij eisen radicale verandering in het woonbeleid. Jij ook? Kom 6 februari naar Delft en strijd mee!

Meld je als vrijwilliger via dit formulier of doneer!

12/02 Veense Woonbetoging - Veenendaal

✔️ In veel grote steden is al gedemonstreerd tegen de woningnood.* Hierbij komen mensen vanuit het hele land steun betuigen. De woningnood is echter in (bijna) alle gemeenten aanwezig. Hoog tijd dat alle inwoners van zich laten horen in hun eigen gemeente.

*Welke is ontstaan door verkeerde landelijke en lokale politieke keuzes


💪 In Veenendaal trappen wij deze campagne af. Het is tijd dat alle gemeentebesturen en het kabinet voelen dat er in het hele land steun is voor deze protesten. Gezamenlijk kunnen wij het verschil maken!

13/02 Woonrevolutie - Leiden

Er heerst een kunstmatige woningcrisis in Nederland. Dit is geen natuurverschijnsel, maar het gevolg van overheidsbeleid. De overheid stelt namelijk ons woonrecht ondergeschikt aan belangen van beleggers en huisbazen. Zolang de overheid toestaat dat beleggers en huisbazen flink veel geld wegsluizen uit de handen van huurders die in woningnood verkeren, is er geen eerlijk woonbeleid. Het mag niet zo zijn dat er mensen zijn die meerdere woningen bezitten en hier geld aan verdienen, terwijl anderen dak- of thuisloos zijn of moeite hebben met een vinden van een passende, fatsoenlijke, zekere woonruimte.

Wij eisen woonzekerheid voor iedereen. Wij eisen een radicaal ander en inclusief woonbeleid waarin woonrecht centraal staat. Wij eisen de huissleutels terug naar de Sleutelstad.

27/02 Woonoproer - Haarlem

De wooncrisis raakt iedereen, ook Haarlemmers. Slecht beleid zorgt ervoor dat betaalbare woningen worden gesloopt en vervangen door eindeloos dure nieuwbouwwijken. Starterswoningen worden opgekocht door parasitaire beleggers om te verhuren voor alsmaar stijgende prijzen. En dat allemaal terwijl onze lonen niet meestijgen. Het huidige woonbeleid is een wanbeleid en dient niet langer de mensen, maar het kapitaal.

 

Genoeg is genoeg. Politici komen niet voor ons woonrecht op? Prima, doen we het zelf wel. Zondag 27 februari. Woonoproer. Reinaldapark. Slopen we de wooncrisis.

13/03 Woonoffensief - Eindhoven

Er is een woningcrisis in heel Nederland. Het aantal dakloze mensen is in tien jaar verdubbeld. De woningnood blijft verder uit de hand lopen. Huren is steeds duurder doordat de hoeveelheid sociale huurwoningen afneemt en de prijzen in de vrije sector extreem hoog zijn. Een huis kopen is met een modaal inkomen bijna onmogelijk. Dit moet anders, beter, en vooral eerlijker. Wonen is geen markt. Wonen is een recht.

Wij komen in actie. Wij staan op. Doe jij mee?
13 maart 14:00 Stadhuisplein.

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL