BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Op 17 oktober vindt de tweede landelijke demonstratie voor een radicaal ander woonbeleid plaats in Rotterdam! Deze week gingen organisatoren van de Woonopstand, het Woonprotest en het Woonverzet in gesprek met demissionair minister Ollongren. Zij benadrukten daar dat er een radicale koerswijziging nodig is om de wooncrisis aan te pakken. Het is nog een keer duidelijk geworden dat het huidige kabinet niet bereid is de noodzakelijke fundamentele beleidsveranderingen door te voeren, en wacht op verdere escalatie van de wooncrisis. Tijd om door te organiseren en om de 17e van je te laten horen in Rotterdam!

Programma

De Woonopstand trapt om 14:00 af in het Afrikaanderpark. Daar staat een podium klaar voor het programma. Er is een programma opgesteld, en meer hierover volgt binnenkort! Na programma in het Afrikaanderpark volgt een protestmars naar de Binnenrotte. Meld je aan voor het Facebook evenement om op de hoogte te blijven!

#WOONOPSTAND

Afrikaanderpark, Rotterdam
17 OKTOBER 14:00

Vrijwilligers

De praktische voorbereidingen voor de 17e zijn volop aan de gang. Het productieteam is hard aan het werk om alles rond te krijgen. Op dit moment is er vooral nog veel behoefte aan extra handen voor en tijdens de demonstratie. Zou je zelf graag willen helpen als vrijwilliger bij de Woonopstand? Meld je dan aan via de website. Vrijwilligers krijgen een uniek #Woonopstand t-shirt!

Posters & Stickers

Vergeet ook niet Woonopstand stickers en posters op te halen bij jou in de buurt. In Rotterdam, Amsterdam, Den Bosch, Utrecht, Nijmegen, Breda en Groningen zijn deze gratis op te halen. Let op! Sommige afhaalpunten hebben geen materiaal meer, neem contact op met het desbetreffende afhaalpunt om de actuele voorraad te checken. Bestellen kan ook nog steeds via de Rode Lap.

Donaties

Het gaat goed met de fundraiser voor de #Woonopstand. Dank daarvoor! Maar we zijn er nog niet, om ons streefbedrag van €10.000 euro te halen hebben we nog steeds alle kleine beetjes nodig! Geef wat je kan, en steun de organisatie van de #Woonopstand en de Nederlandse woonbeweging op de lange termijn!

Praktische info & toegankelijkheid

We vragen iedereen om zoveel mogelijk met het OV te komen, omdat er niet veel parkeerplekken in de buurt van het Afrikaanderpark zijn. Het Afrikaanderpark is goed bereikbaar met OV. Vanaf Rotterdam Centraal Station pak je metro D (richting De Akkers) of E (richting Slinge) naar metrostation Rijnhaven (rit duurt ca. 7 minuten). Op metrostation Rijnhaven is een rolstoeltoegankelijke lift. Vanaf metrostation Rijnhaven is de afstand naar het Afrikaanderpark ongeveer 600 meter. Meer info via de button op de website:

Busvervoer

De SP zorgt voor een groot aantal gratis tourbussen die vanuit het hele land richting de Woonopstand rijden. Aanmelding kan (ook als je geen lid bent van de SP) via doemee.sp.nl/woonopstand

We hopen jullie allemaal te zien op zondag 17 oktober 14:00 Afrikaanderpark in Rotterdam. Tijd om in opstand te komen voor een radicaal ander woonbeleid!

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL