BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Afbeelding via Dag van de Arbeid

Overal ter wereld wordt op 1 mei de dag van de arbeid gevierd, zo ook in Nederland. BPW doet mee in een aantal steden. Verschillende leden en lokale afdelingen zullen deelnemen aan demonstraties en we nodigen iedereen uit zich ook aan te sluiten.. De strijd voor een waardig bestaan is immers zeer actueel. Het is erg belangrijk dat we ons verbinden, zeker met de mensen die zich gedwongen zien onzeker te werken en te wonen. Lees hieronder de verschillende aankondigingen:

Amsterdam

Tekst door Dag van de Arbeid – Op 1 mei gaan we samen en in solidariteit met arbeiders wereldwijd de straat op. Vóór eerlijke arbeidsvoorwaarden zoals een minimum loon van 14 euro per uur en vaste contracten. Vóór goede sociale huisvesting. Vóór een écht klimaatbeleid dat voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is. Vóór een inclusieve samenleving waarin iedereen zichzelf mag zijn, werkelijk gelijk is en waar ieders bijdrage waardevol is. Vóór het terugeisen en opeisen van sociale zekerheden. Vóór een goed pensioenstelsel, gratis toegang tot volledige (geestelijke) gezondheidszorg en kosteloos onderwijs. Vóór een sociaal vangnet dat mensen opvangt en niet dehumaniseert. Vóór de bouw van een brede arbeidersbeweging die voor elkaar opstaat, elkaar beschermt tegen repressie van bovenaf en een sociale samenleving af zal dwingen

We komen niet uit de crisis door ons te laten leiden door de belangen van het grote geld, die winst en economische groei vooropstellen, de pandemie willen beheersen in plaats van indammen en zo juist meer economische schade aanrichten. Die de culturele sector vernietigen en het sociale leven beperken zodat de fabrieken ongehinderd door kunnen draaien. Waar nu al wordt besproken wanneer er weer kan worden bezuinigd op sociale zekerheden. Wij zeggen hardop: Nee! Laat de rijken de crisis betalen! Belast grote bedrijven en multinationals. Bescherm de arbeiders. Demonstreer met ons mee op 1 mei om 13.00 in Amsterdam. Vóór solidariteit. Tégen sociale afbraak.

Demonstratie: Laat de rijken de crisis betalen

Jonas Daniël Meijerplein, Amsterdam

1 Mei

13:00u

Leiden

Tekst door Leiden voor 14 – 1 Mei is de Dag van de Arbeid. Op deze dag vieren we historische overwinningen zoals de acht-urige werkdag en doorbetaalde vakantiedagen. Op 1 mei willen we vieren van 14:00 tot 16:00 uur in het Plantsoen in Leiden (onderdeel van het Singelpark). We roepen alle linkse bewegingen in Leiden op om met een paar mensen te komen. Samen vieren we onze strijd voor een betere wereld! Om dat ieder jaar te kunnen doen, hebben we als eis dat 1 mei een nationale feestdag moet zijn waarop iedereen vrij is!!
Wij zorgen voor wat muziek, een spelletje en krijt voor wat kleine actietjes in de buurt. Laten we met zijn allen er op letten dat we voldoende afstand van elkaar houden en mondkapjes dragen. Tot dan!

1 Mei, iedereen vrij!

Singelpark Plantsoen, Leiden

1 Mei

14:00 – 16:00u

Meer info: Leiden voor 14

Rotterdam

Tekst door Cultural Workers Unite – Op deze Dag van de Arbeid vieren we alle arbeid buiten de werksfeer. Al het werk dat wordt gestoken in het opbouwen van solidariteit en zinvolle relaties tussen groepen, buurten, individuen. We vieren radicale gemeenschapsvorming als een nieuwe visie op een postkapitalistische wereld die actief en vreugdevol verzet biedt tegen extractieve arbeidspraktijken en discriminerend huisvestingsbeleid.
Op 1 mei, doe mee met Resist!Rejoice!Ride! een fietsdemonstratie die arbeidersstrijd en huisvestingsstrijd samenbrengt en laat zien hoe belangrijk gemeenschaps- en solidariteitsopbouw zijn in het verzet tegen gentrificatie en het bestrijden van de toenemende ongelijkheid in de stad. We zijn van plan om langs te gaan in buurten die zich hebben georganiseerd tegen roofzuchtig gentrificatiebeleid, en in gemeenschapsruimtes die erin geslaagd zijn om discussies voor collectief verzet op gang te brengen.
Gedetailleerd schema volgt de komende dagen.
Voor evenementen op zondag 2 mei klik >>https://fb.me/e/cfF2oGnmu<<

Resist! Rejoice! Ride! – Fietsdemo

De la Reystraat, Rotterdam

1 Mei

12:00 – 14:00u

Facebook event: https://fb.me/e/YNS04qwW

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL