BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Na een verkiezingsuitslag waarin de slopers van de sociale huur en het recht op een woning de winst op mochten eisen, zullen we nu ook onze stem buiten het stemhokje moeten laten horen. Het is tijd dat de lente aanbreekt. Het is tijd voor dromen en visioenen, tijd voor protest en verzet. Laten we in gesprek gaan over de woningnood en samen strijden voor het recht op huisvesting voor iedereen: doe mee met Rentvolution! en kom op 27 maart 2021 naar het Hofplein in Den Haag! 

Actie: Rentvolution!
Locatie: Hofplein, Den Haag
Tijd: 14:00 – 16:30

Covid-19

Nu we geconfronteerd worden met de COVID-19-pandemie, moeten we thuisblijven om onszelf en anderen te beschermen tegen besmetting. De regering neemt maatregelen die ons dwingen “thuis” te blijven, maar zij verkiest te negeren dat een groeiend aantal mensen geen plaats heeft om te wonen, of in ongeschikte of zelfs ongezonde woningen wonen! Huisuitzettingen worden stug doorgezet, sociale huurwoningen verdwijnen en nieuwe wetten zorgen voor een verdere flexibilisering. De woningnood van vandaag wordt zo ‘aangepakt’ met de woningnood van morgen. Inkomens dalen, uitkeringen stagneren maar de vastgoedprijzen en huren blijven stijgen. Het laat zien wie er van deze crisis profiteert: de vastgoedeconomie, de investeerders en de banken. Dit mogen we niet langer accepteren!

 

De uitverkoop van gemeenschaps- en publieke middelen ten voordele van enkelen is geen vaststaand feit maar het gevolg van kapitalisme, een ongebreideld uitbuitend economisch systeem en het falen van sociaal huisvestingsbeleid. 

Rentvolution!

Op 27 maart wordt er door de Europese Actie Coalitie in heel Europa actie gevoerd voor het recht op een woning. In Nederland heeft Diem25 dit jaar het initiatief genomen door in samenwerking met o.a. de Bond Precaire Woonvormen de Rentvolution!-demonstratie te organiseren. Tijdens deze manifestatie wordt er actief ruimte geboden om met elkaar in gesprek te gaan. Om persoonlijke ervaringen en verhalen te delen maar vooral ook om ons samen uit te spreken voor het recht op een woning. Samen kunnen we dit veranderen!

Let op: Tijdens de demonstratie is het dragen van een mondmasker verplicht en wordt er aan de aanwezigen gevraagd afstand van elkaar te houden. In geval van grote drukte kan je gevraagd worden het plein vroegtijdig te verlaten.  

Mocht je niet naar de actiedag kunnen komen maar wil je je wel inzetten voor het recht op een woning? Sluit je dan aan bij de Bond Precaire Woonvormen en doe mee met onze strijd!

.

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL