BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Rotterdam – Afgelopen zondag kraakte een groep Rotterdammers een voormalig buurthuis in Delfshaven om een statement te maken tegen de stijgende ongelijkheid en armoede in de stad. De actiegroep stelt dat Rotterdammers met een laag inkomen de stad uit gejaagd worden. 

De huurprijzen stijgen, sociale huurwoningen worden slecht onderhouden of gesloopt en er is straks geen ruimte meer voor creativiteit en sociale initiatieven in de stad. Tegelijkertijd blijft het inkomen van werkende met een minimumloon of mensen met een uitkering steken. De actievoerders trekken hier de streep. Door een stukje Rotterdam op te eisen vragen ze aandacht voor een hoger minimumloon, #voor14, en goede sociale huisvesting voor iedereen. De Bond Precaire Woonvormen steunt deze actie en is solidair met de actiegroep en hun boodschap aan het Rotterdamse stadsbestuur. Lees hieronder het originele manifest van de actiegroep:

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL