BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Kom op 25 februari naar de huurdersdemonstratie en eisenoverhandiging voor het Stadhuis te Coolsingel 40 Rotterdam. Ondanks een diepe woon-en coronacrisis gaan huisuitzettingen gewoon door. Rotterdamse (flex)huurders; bewoners uit de Tweebosbuurt en de kazernebewoners, komen nu samen in actie. De tijd dat bewoners niet serieus genomen worden door o.a. Burgemeester Ahmed Aboutaleb, Wethouder Bas Kurvers, de gemeenteraad en verhuurders is voorbij

Wij, burgers van deze stad, willen woonzekerheid en accepteren dit beleid niet langer. Huurders, jong, oud, studenten, (flex)werkenden, werklozen zijn volwaardige Rotterdammers, maar een dak boven het hoofd is erg onzeker, zelfs ook tijdens een pandemie. Dit woonbeleid creëert een steeds grotere groep tweederangs huurders die klem zitten in een stoelendans op woongebied. Door de Woonvisie van Rotterdam zijn er steeds minder sociale huurwoningen in Rotterdam. Noodgedwongen wonen mensen daarom tijdelijk, onzeker, te duur of worden dakloos. Flexnomaden (van flexhuis naar flexhuis) worden steeds zonder huurrecht uit huis gezet. Veel huurders zijn niet meer zeker van hun huis, hun buurt of zelfs hun eigen stad.

Huurdersactie Tweebosbuurt

Stadhuis, Coolsingel 40, Rotterdam

25/04/2021

14:00u

Vestia en Alvast dreigen vanaf 1 maart alweer tientallen (flex)huurders uit de Tweebosbuurt op straat te zetten. Ook dreigen de gemeente Rotterdam en Camelot per 26 februari de kazernebewoners uit hun huis te zetten. Daarnaast zijn er honderden huurders die geen woonzekerheid hebben en voor wie uitzetting en dakloosheid in de nabije toekomst dreigt. Bewoners worden consequent niet serieus genomen en genegeerd. Vestia sloot zelfs haar rolluiken en kantoor en weigerde de met dakloosheid bedreigde bewoners die hun eisen en petitie wilden overhandigen op 18 februari te woord te staan.

Wij komen nu in actie voor deze huurders en voor een inclusieve stad en solidaire samenleving waarin het mensenrecht op wonen te allen tijde is gewaarborgd.

Rotterdam is van ons allemaal.

Bewoners gesteund door Bond Precaire Woonvormen eisen van de gemeente Rotterdam, wethouder Bas Kurvers en burgemeester Aboutaleb, alsook betrokken verhuurders:

1. Stop nu alle huisuitzettingen in Rotterdam

2. Biedt woonzekerheid voor iedereen. Niemand op straat

Hoe kun je helpen?

  • Deel dit bericht via sociale media! Gebruik de hashtag #stophuisuitzettingenrotterdam
  • Kom naar de eisenoverhandiging en huurdersactie op donderdag 25 Februari, 14:00, Stadhuis, Coolsingel, Rotterdam.
  • Deel het facebook event met je solidaire vrienden.
  • Wil u dit initiatief en de eisen steunen als organisiatie? Mail dan naar rotterdam( at ) bondprecairewoonvormen.nl , dan word u bijgeplaatst op de lijst van ondersteunende organisaties.
  • Heb jij ook last van woononzekerheid? Meld je bij BPW.

Corona-maatregelen en voorbereidingen huurdersactie

Conform de corona-maatregelen houden we 1,5 meter afstand. En vergeet je mondkapje niet mee te nemen. Voor wie geen mondkapje heeft, zal BPW deze ter plaatse verstrekken. Naast de huurdersactie en eisenoverhandiging zijn er korte toespraken. Door simpelweg naar de actie te komen ben je al een geweldige steun, maar mocht je in de gelegenheid zijn om een spandoek of protestbord te maken: leef je uit! Samen zorgen we voor een krachtig geluid tegen falend woonbeleid.

Lees hier meer over de situatie van bewoners in de Tweebosbuurt.en over de woononzekerheidvan de Kazernebeworners.

Neem voor meer info, vragen of contact met de bewoners, contact met ons op via: contact(@)bondprecairewoonvormen.nl

Luister hier het rake nummer “Gentrificatie (Ik word mijn stad uitgeprijsd)” van Tweebosbuurtbewoner, Tobias Noë. Momenteel word hij gedwongen te verhuizen door de Gemeente Rotterdam, Vestia en Alvast.

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL