BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Kom naar de actie op 22 oktober bij Rochdale: Stop huisuitzetting Gilermo uit Spaghettiflat in Zaandam. Op 22 oktober dreigen Gilermo en flatgenoten van de Zaanse Spaghettiflat uit hun huis te worden gezet. Niet omdat het gesloopt wordt — dat duurt nog minimaal 2 jaar — maar omdat woningcorporatie Rochdale en flexverhuurder Alvast bewoners voor elkaar willen inwisselen. 

Hierbij worden hun antikraak-wurgcontracten van 325,- per maand (incl. gas en verwarming – excl. water en elektra) opgezegd. Daarna kunnen huurders opnieuw solliciteren, na politiescreening en inkomstenscreening, op een Leegstandwet-contract verderop in de flat, voor honderden euro’s meer per maand. Bewoners die net hun huis hebben verbouwd willen graag een beter huurcontract, maar zijn het niet eens met deze zinloze verhuizing.

Actie aankondiging
Rochdale, Bos en Lommerplein 303

Amsterdam
22/10/20

12:00u

“Wonen is geen stoelendans. Wij zijn geen inwisselbare wegwerphuurders, maar mensen die woonrechten en respect verdienen!”

De Bond Precaire Woonvormen (BPW) pikt het niet langer hoe Rochdale en Alvast voor de zoveelste keer misbruik van hun machtspositie maken en kwetsbare huurders als rechteloze pionnen dwingen midden in de woon- en coronacrisis te verhuizen. De BPW staat Gilermo en flatgenoten daarom bij in hun strijd voor woonzekerheid en organiseert op 22 oktober om 12:00 uur een collectieve eisenoverhandiging bij het hoofdkantoor van Rochdale.

Wij eisen van Rochdale en Alvast het volgende:

1. Stop huisuitzetting Gilermo en flatgenoten!

2. Biedt bewoners een huurcontract en woonzekerheid in hun huidige woning.

Kom ook! Naast de eisenoverhandiging zijn er korte toespraken. Conform de coronamaatregelen houden we 1,5 meter afstand en er is desinfectiegel. Als je zelf geen mondkapje bij je hebt, verstrekken wij die.

Donderdag 22 oktober
12:00 uur
Bos en Lommerplein 303, Amsterdam

Deze actie delen of steunen? Deel het Facebook evenement en deel deze oproep met #stophuisuitzettinggilermo, #woonzekerheid en roep je vrienden op hun solidariteit te tonen!

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL