BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Aan de Coolsingel 75 in Rotterdam zijn begin oktober 50 antikraakhuurders per direct dakloos geworden. Onlangs was er een klein brandje in de kelder en de gemeente heeft besloten dat mensen per direct niet meer in het gebouw mogen wonen vanwege de brandveiligheid. In de toekomst worden op deze locatie 113 luxe appartementen en penthouses ontwikkeld door Novaform Vastgoedontwikkelaars BV die Camelot inschakelde.

Camelot heeft voor bewoners in het weekend een hotel geregeld daarna werd hun contract per direct beëindigd en mochten mensen het zelf uitzoeken.

 

Bewoonster Azra stelt “Het is ongelofelijk dat een bedrijf mensen zo kan behandelen, uit nood logeer ik nu bij een vriendin maar ik weet niet voor hoe lang dat nog kan. We kregen nog geen halve dag de tijd om alle spullen uit onze woning te verwijderen. Ik heb daardoor ook allerlei spullen weg moeten gooien. De machtsverhouding tussen bewoners en antikraakbureaus is heel erg scheef. Veel mensen zitten nu in een grote wooncrisis omdat nieuwe woonruimte moeilijk te vinden is.”

Wij vragen ons oprecht af: Hoe vaak moet het nog misgaan met bedrijven als Camelot voordat de minister en de lokale politiek ingrijpt? Waarom doet de gemeente Rotterdam eigenlijk nog steeds zaken met dit bedrijf dat lak heeft aan huurwetgeving?

De BPW staat achter de getroffen bewoners. Zij steunt de bij de bond aangesloten bewoner en de bewoners die zichzelf hebben georganiseerd in de volgende eisen:

  • Respect voor woon- en huurrechten.
  • Schadevergoeding.

(Een en ander overeen te komen met de bewoners en hun advocaat)

Wij roepen iedereen op om druk te uiten op de eigenaar, de gemeente Rotterdam en Camelot om tot een sociale oplossing te komen. Iedereen heeft recht op goede (her)huisvesting! #niemandopstraat #woonzekerheid

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL