BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Wil je Jenny steunen? Neem dan contact op met de Bond Precaire Woonvormen of Thuisbasis.

Gisteren woensdag 17 april spraken we tijdens de raadscommissie wonen van de gemeente Amsterdam met meerdere mensen in voor de zaak van Jenny en haar kinderen. Naast Jenny zelf, sprak ook haar buurvrouw Thea in. Namens de Bond Precaire Woonvormen en Thuisbasis nam Robin het woord. Emotionele bijdrages die een goede indruk gaven van waar het hier om gaat: een door politiek falen gecreëerd drama. Een realiteit waar wethouder Ivens voortdurend omheen draaide door de suggestie te wekken dat de situatie van Jenny door eigen nalatigheid veroorzaakt zou zijn. Ondanks dat hij aangaf op de hoogte te zijn van vele vergelijkbare zaken weigerde hij te concluderen dit de even logische als verschrikkelijke consequentie is van politiek gevoerd beleid. Wanneer de regels voorschrijven dat een gezin eerst tot een absoluut dieptepunt moet afglijden voordat het recht krijgt op een woning dan is er toch echt iets mis met die regels.

Gelukkig werd er ook hoop geboden bijvoorbeeld door de vragen van raadslid So Roustayar (Bij1). Ook leden van andere partijen toonden zich betrokken, het is nu aan ons de steun voor Jenny verder te vergroten en de druk verder uit te bouwen. Juist omdat Jenny niet de enige is die zich in deze situatie bevindt zou dit het moment moeten zijn waar we als bewoners van Amsterdam een grens trekken, gezamenlijk laten zien dat we het ontruimen van een gezin niet toestaan. Dat huisuitzettingen niet het teken van individueel falen maar van een maatschappelijk falen zijn waar we als samenleving iets aan kunnen doen. Wil je Jenny steunen? Neem dan contact op met de Bond Precaire Woonvormen ofThuisbasis.

Hieronder een videoregistratie van de insprekers en rondvragen.
In een aantal video’s is de achternaam van Jenny uit de video geknipt, dit om de privacy van het gezin zoveel mogelijk te waarborgen.

De insprekers:

nl_NLNL