BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Verhuurder Camelot is stout geweest en heeft meer dan €202,50 voor o.a. het verplichte digitale platform ‘My Castle” in rekening gebracht bij huurders. Nu heeft de rechter gezegd, dat is onredelijk en mag helemaal niet.

Gelukkig kan je nu je centjes terugvorderen, ook al zegt Camelot nu plots dat het ‘opstartkosten’ zijn. Dat mag niet. Het grote graaien gaat stoppen. Joepie.

Tel je mee?

Hieronder kan je de standaardbrief vinden die je aan hen kan sturen en deze advocaat kan je helpen mochten ze stout blijven doen en je niet terugbetalen. Duizenden (flex)huurders en antikraakbewoners van Camelot hebben hier per direct recht op. De kosten voor ‘My Castle’ zitten al in de huur verrekend en mogen dus niet tweemaal geteld worden. Jaarlijks verdient het verhuurbedrijf er bijna 200.000 euro mee word geschat. Check ook je servicekosten trouwens. Soms is tellen gewoon heel erg moeilijk voor Camelot.

Gefeliciteerd!

Ook als je niet meer woont via Camelot kan je deze kosten terugclaimen. Help jij Camelot mee bij het telraam?

Lukt het niet om Camelot te helpen met tellen en reageren ze niet binnen 14 dagen op je brief? Dan (of daarvoor) kan je natuurlijk ook lid worden van de BPW dan helpen we je graag een handje mee met tellen. Samen staan we sterker tegen stoute verhuurders die het onderste uit de kan willen halen. Wonen is een recht, geen plek om je zakken te vullen, reken daar maar op.

In Amsterdam kan Stichting !Woon je helpen hiermee. Daarbuiten helpen wij je graag https://www.wooninfo.nl/nieuws/2019/04/mycastle-is-luchtkasteel-huurders-krijgen-geld-van-camelot/

.

.

DE TERUGVORDERBRIEF DIE JE ZELF IN KAN VULLEN.

[NAAM HUURDER]

[STRAAT / HUISNR]

[POSTCODE / WOONPLAATS]

[PLAATS, DATUM]

Camelot Vastgoed Beheer

Postbus 8770

5605 LT EINDHOVEN

Betreft: [ADRES WOONRUIMTE]

Onderwerp: verzoek restitutie kosten betaald bij aanvang overeenkomst

Geachte heer of mevrouw,

Met ingang van [DATUM] ben ik met u een huurovereenkomst aangegaan voor de bovenvermelde woonruimte. Bij aanvang van de huurovereenkomst heb ik u, bovenop de huurprijs, eenmalig kosten moeten betalen ten bedrage van € 202,50 (kosten MyCastle en/of administratiekosten) en € 100,00 (schoonmaakkosten). Ik heb deze kosten op [DATUM] aan u voldaan.

U had mij deze kosten echter niet in rekening mogen brengen. Kosten die u maakt bij het tot stand komen van de huurovereenkomst dienen voor uw eigen rekening te blijven. Ik verwijs in dit verband naar het vonnis van de kantonrechter Amsterdam d.d. 29 maart 2019 (de zaak Ablinger c.s. vs Camelot Beheer B.V.). Dit vonnis is ook op mijn situatie van toepassing.

Ik vorder de betaalde kosten van u terug. Ik verzoek u het bedrag van € 302,50 binnen vijftien dagen na ontvangst van deze brief te voldoen op rekening [REKENINGNUMMER] t.n.v. [NAAM] te [WOONPLAATS].

Met vriendelijke groet,

[HANDTEKENING

[Naam]

nl_NLNL