BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Op maandag 15 april 20:00 vindt er een hulpvergadering plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Gezamenlijk zal er bekeken worden hoe wij 62 ongedocumenteerde vluchtelingen in Amsterdam kunnen helpen om hun recht op onderdak op te eisen.

Op 1 april werd deze groep kwetsbare mensen buitengesloten van humanitaire voorzieningen en onderdak. De gemeente wil niet voor noodopvang zorgen. De hulpvergadering wordt georganiseerd door Amsterdam City Rights en Pakhuis de Zwijger. We roepen leden van de BPW op om ook aanwezig te zijn om deze groep mensen die in een extreem precaire situatie verkeren te ondersteunen.

Dit initiatief sluit aan bij het solidariteitsnetwerk dat wij als BPW in Amsterdam hebben opgezet, genaamd Thuisbasis. Wanneer je op straat komt te staan is dat geen individueel probleem maar een maatschappelijk probleem. Samen kunnen we ons woonrecht opeisen en maatschappelijke verandering teweeg brengen! Op de website van Pakhuis de Zwijger is ook een formulier geplaatst waarop je kunt aangeven wat je concreet te bieden hebt voor deze groep.

Lees hier meer: https://dezwijger.nl/programma/recht-op-onderdak-en-zorg

nl_NLNL