BOND PRECAIRE WOONVORMEN


Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Voor 317 euro per maand ben je tegenwoordig al bruiklener van een kamer bij ‘De Vastgoedbeschermer’. Door creatieve interpretatie van de wetgeving word je niet behandeld als huurder met rechten. In plaats daarvan ‘gebruik’ je de kamer, in een panddat eigenlijk niet goed geschikt is als woning, terwijl jij de eigenaar geld bespaart op beveiliging. Als in een gevangenis word je kamer regelmatig geinspecteerd. Wie niet voldoet aan de lukrake eisen van het anti-huurbedrijf mag binnen krap een maand zijn biezen pakken.

Erwin is recent slachtoffer van deze wanpraktijken. Hij huurt een kamer in het voormalige gemeentehuis van Schijndel. Een pand dat intussen nog steeds dienst doet als kantoor(!). Ondanks stelstelmatige huisvredebreuk heeft Erwin steeds zijn best gedaan om te voldoen aan de uitzinnige eisen van zijn (niet-)huisbazen.

Helaas was dat niet genoeg. Zijn slot werd geforceerd en de kamer ‘niet netjes’ bevonden. Om het Vastgoed tegen dit soort roekeloze bewoning te Beschermen wil De Vastgoedbeschermer Erwin nu dakloos maken. Ze bedreigen hem met een boete van 1000€ per dag dat hij blijft.

Erwin laat zich gelukkig niet zomaar verjagen. Op advies van de BPW deed hij aangifte van deze huisvredebreuk.

De zaak verschijnt 8 november om 9:30 voor de rechter en is openbaar te bezoeken op Leeghwaterlaan 8, Den Bosch.

Wees erbij! Ook jouw rechten staan op het spel.
We verzamelen om 09:15 voor de Rechtbank.

Stop huisuitzettingen. Weg met deze anti-huur wurgcontraten. Woonzekerheid voor iedereen. #fuckflex

nl_NLNL