BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Stappenplan SolidariteitsnetwerkOf het nu gaat om onze woonrechten, arbeidsomstandigheden, of sociale voorzieningen, op tal van terreinen staat onze bestaanszekerheid steeds meer onder druk. Tegelijkertijd spelen politieke partijen en traditionele vakbonden een steeds kleinere rol in de sociale strijd. In toenemende mate zijn we op onszelf aangewezen om het tij te keren en voor onze rechten op te komen. Maar hoe doe je dat precies?

Bijeenkomst
Woensdag 18 april
Vanaf 20:00 uur
De Klinker
Van Broeckhuysenstraat 46
Nijmegen
Facebook

Eén strijdmethode voor economische en sociale zekerheid en solidariteit is momenteel sterk in opkomst in Nederland: de methode van het solidariteitsnetwerk. Maar wat is dit precies voor methode? Hoe vorm je nu eigenlijk een solidariteitsnetwerk? En welke successen zijn er inmiddels al mee geboekt?

In aanloop naar de jaarlijkse 1 mei-viering organiseert Doorbraak een infoavond over dit thema, in samenwerking met de Bond Precaire Woonvormen en Vloerwerk. Sprekers van deze organisaties zullen vertellen over hun ervaringen met solidariteitsnetwerken. Daarna kun je de sprekers vragen stellen en gaan we met z’n allen in discussie. Wat je ervaringen ook zijn, kom en discussieer mee over de toekomst van sociale strijd van onderaf!

Lees hier de hele brochure van de BPW over het opzetten van een solidariteitsnetwerk.

856610_1424158001132701_1651178577_ohoofddorp actie 020DSC04603DSC04587

 

nl_NLNL