BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Doe mee met de #FuckFlex campagne voor bestaanszekerheid

posters fuckflexOnlangs is de Bond Precaire Woonvormen een landelijke actiecampagne voor bestaanszekerheid begonnen onder de vlammende titel #FuckFlex!

We hebben hiervoor inspirerend actiemateriaal uitgebracht waarmee de strijd tegen flexibilisering kan worden ondersteund. Het gaat om vier verschillende posters, een brochure, een sticker en een website. Wij roepen flexhuurders en flexwerkers op om het actiemateriaal te bestellen en zich bij de #FuckFlex campagne aan te sluiten. Via de campagnewebsite www.fuckflex.nl zijn er actiepakketten beschikbaar.

UITGEFLEXT

En dat is nodig ook. Door politiek beleid verdwenen er tussen 2009 en 2015 262.000 sociale huurwoningen. Meer dan 25 % van de huurders in het ‘gereguleerde’ huursegment leeft onder de armoedegrens. Wachtlijsten voor sociale huur zijn gegroeid tot 8 jaar gemiddeld. Tegelijkertijd werd de woonzekerheid door allerlei nieuwe flexhuurcontracten snel afgebroken. Het ‘normale’ huurcontract voor onbepaalde tijd wordt langzaam maar zeker verdrongen door wegwerpcontracten. Zo komen veel mensen terecht in een stoelendans op de woningmarkt. Van flexwoning naar flexwoning steeds zonder huurrecht uit huis gezet.

De BPW stelt ”De schaarste aan betaalbare huurwoningen wordt niet opgelost door van huurders uitzendhuurders te maken maar door grootschalig te investeren in de bouw van meer betaalbare huizen. Stop de uitverkoop van sociale huur en de afbraak van onze huurbescherming”.
 
FLEXWONEN + FLEXWERKEN = #FUCKFLEX
50% van de mensen onder de 35 heeft een onzeker contract op het werk.
Is het dan verstandig om naast inkomensonzekerheid door de flexibilisering van werk ook woononzekerheid door flexwonen te creëren? Nee! Met onzekere contracten op je werk en in je woning kun je geen bestaan opbouwen.

https://youtu.be/NswrJugVJSM

ORGANISEER JE
Deze systemische problemen verdwijnen niet vanzelf, hiervoor moet je je organiseren. Daarom hebben we de brochure “Haal je woonrecht met de Bond Precair Woonvormen” uitgebracht. Hierin word stap voor stap uitgelegd hoe je een lokaal solidariteitsnetwerk opzet.

DOE MEE
De politiek is blind voor de gevolgen van flexibilisering. Kunnen we je vragen om jouw ervaringen met flexwerken en flexwonen te delen met de hashtag #FuckFlex? Zo maken we de problemen zichtbaar. Met deze actie-campagne gaan we ons samen inzetten om bestaanszekerheid op te eisen. Dat begint bij het recht op goede en stabiele huisvesting voor iedereen.

Woon je tijdelijk, onzeker of te duur? Werk je flex? Of wil je solidair zijn?
Dan nodigen we je van harte uit om mee te doen. Registreer je op www.fuckflex.nl en blijf op de hoogte van deze campagne. Actief BPW lid worden kan natuurlijk ook. Reageer dan op een van de vacatures

 

posters fuckflex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

posters fuckflex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

posters fuckflex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

posters fuckflex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fuckflexsticker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download hier de brochure in hogere resolutie.

Haal je woonrecht met BPW met stappenplan Solidariteitsnetwerk_Page_1Haal je woonrecht met BPW met stappenplan Solidariteitsnetwerk_Page_2

 

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL