BOND PRECAIRE WOONVORMEN

PVDA kandidaat Tweedekamerlid Anita Engbers steunt de bezetting

IMG_0011[1]Steeds meer partijen sluiten zich aan bij de huurdersacties. Ook PVDA kandidaat Tweede Kamerlid Anita Engbers steunt de acties.  De BPW nodigt alle huurders, huurdersorganisaties en politici uit om ook achter de bewonersgroep te gaan staan.

Een BPW woordvoerder laat weten “Vandaag wordt het fundamentele recht op (her)huisvesting door (flex)huurders opgeëist. Dit gebeurd door en voor rechteloos gemaakte huurders zelf. De actie is  een belangrijk signaal dat het zo niet verder gaat. De BPW kaartte al meermaals de problemen met flexhuren bij o.a Rochdale en Alvast aan. We zijn dan ook zeer verheugd om te zien dat een groeiende groep van bewoners, huurders en organisaties samenwerkt om het recht op wonen op te eisen, daar waar dit recht door flexibilisering is aangetast. Kom ook in actie tegen huisuitzettingen. De stad is van iedereen! #FUCKFLEX

Woon je tijdelijk, onzeker of duur?
Sluit je aan bij de acties tegen flexibilisering en voor woonzekerheid voor alle huurders.
Volg de BPW op Facebook en Twitter.  Laat weten dat je solidair bent via de hashtag #FUCKFLEX.

 

Lees hier het Persbericht:
Anita Engbers, PvdA Tweede Kamerkandidaat voor huurders, steunt bewoners Jeruzalem, Watergraafsmeer.

Het signaal dat bewoners in de wijk Jeruzalem in Watergraafsmeer en de Bond Precaire Woonvormen vandaag afgeven steun ik Anita Engbers als PvdA Tweede Kamerkandidaat voor huurders.

Aan de onderkant van de woningmarkt is juist meer huurbescherming nodig in plaats van minder. Daarom heb ik begrip voor de tijdelijke huurders in de wijk Jeruzalem in Water­graafs­meer, die vandaag hun woning bezetten; en voor de Bond Precaire Woonvormen, die luid en duidelijk opkomt voor kwetsbare bewoners.

Een eigen dak boven je hoofd is een grondrecht. De overheid heeft de opdracht om overal in Nederland te zorgen voor voldoende woningen. Dat staat in onze Grondwet. Dat de wacht­lijsten de afgelopen jaren alleen maar gegroeid zijn, toont het falen van het beleid van Blok. Dit falen wordt nu afgewenteld op huurders aan de onderkant van de woningmarkt. Naast baanonzekerheid voortaan ook woononzekerheid. Net als PvdA lijsttrekker Asscher zeg ik: Het moet anders. Tijdelijke huren zijn een schijnoplossing, die afbreuk doen aan de grondwettelijke opdracht.

Wachtlijsten zijn geen natuurverschijnsel maar moeten worden opgelost. Daarom heb ik me de afgelopen jaren als voorzitter van de Werkgroep Huurders van de PvdA op alle mogelijke manieren uitgesproken tégen het beleid van Blok en sta ik nu kandidaat voor de Tweede Kamer. Ik sta op nr. 60 maar hoop met voorkeurstemmen gekozen te worden onder het motto ‘Stuur een huurder de Tweede Kamer in!’

 

Neem voor meer informatie contact op:
Anita Engbers
anita.engbers@hccnet.nl
www.anitaengbers.nl
06-28189887

 

Video van de actie.

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL