BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Steun Robert Jan in de strijd tegen huisuitzettingen

Momenteel wordt een groep (tijdelijke) huurders uitgezet in de Amsterdamse Fibigerstraat. Niet omdat er gesloopt wordt, maar omdat er plots wisselwoningen van hun huizen worden gemaakt. Extra tijdelijkheid in de tijdelijkheid dus. Een verbond van vaste- en flex-huurders is het hier niet mee eens.

Doordat de politiek onze huurrechten stukje bij beetje steeds verder heeft uitgekleed is er kans dat dit “huurdertje inwisselen” juridisch “mag”. De BPW betwist de legitimiteit hiervan aangezien dit geheel niet rijmt met de sociale taak/het bestaansrecht van woningcorporaties: het bieden van veilige, betaalbare woonruimte met woonzekerheid.

Kijk en deel de video-oproep van Robert Jan. #FUCKFLEX

Robert Jan, sportleraar werkende in Amsterdam, heeft Rochdale vriendelijk gevraagd om een oplossing te verzinnen voor zijn dreigende dakloosheid per 11 november. Maar Rochdale legt de verantwoordelijkheid ijskoud naast zich neer “Het enige advies wat ik u kan geven is u zelf in te schrijven bij Alvast. Mogelijk kunnen zij u verder helpen met een tijdelijke woning”, schrijft zij in een mail naar de bewoner.

DSC04601“Stuitend” stelt de BPW. “Het lijkt of Rochdale niks leert van de kritiek op de flexhuurcontracten en uitbestedingconstructies. Al eerder kaartte de BPW de problemen aan o.a bij antikraakbureau Alvast. Bijvoorbeeld in Amsterdam West waar een grote groep (tijdelijke) huurders werd ontruimd voor verkoop van sociale huurwoningen en in protest kwam”.

Steeds meer mensen willen sociaal huren maar door gentrificatiebeleid komen er steeds minder sociale huurwoningen.  Door het beleid van Rutte en minister Blok (Wonen) zijn er al 262.000 sociale huurwoningen verdwenen. De huren zijn gestegen met ruim 28% en de gemiddelde woonlasten van huurders bedragen 41%. Huurders worden behandeld als mobiele verhuisdozen, die mogen moeten vertrekken als de verhuurder met zijn vingers knipt. Dat kan zo niet langer. Deze stoelendans met woningen, waarbij huren steeds duurder en tijdelijker wordt, moet stoppen. Wij eisen woon- en bestaanszekerheid voor iedereen!

De BPW en lokale wooncoöperatie Jeruzalem  staan daarom pal achter de bewoners en roepen Rochdale nogmaals op om met een oplossing te komen. Wij vragen 2 hele redelijke dingen.
1. Blijven wonen tot de sloop.
2. Bij huisuitzetting, herhuisvesting.

Wij roepen iedereen op om Robert Jan en de bewoners te steunen en je aan te sluiten bij onze solidaire beweging. Want: Vandaag is het Robert, maar morgen kan jij het zijn.

LIKE de BPW en DOE MEE

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL