BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Grote spandoekenactie in Amsterdam tegen uitverkoop en flexibilisering sociale huur

13495592_737874819648788_8680697094139976448_oVia Niet te Koop. Vandaag zijn er op verschillende punten in Amsterdam spandoeken verschenen. Op de spandoeken staan teksten als ‘Stop verkoop sociale huur’ en ‘Amsterdam is niet te koop’. Dit uit grote onvrede over het huidige en aankomende woonbeleid in de stad.

De BPW steunt deze uitstekende actie van harte!

Wil je ook meedoen? Download dan onderaan deze pagina 2 NIET TE KOOP posters voor achter het raam. Maak een foto en zet hem op twitter of facebook #fuckflex #niettekoop

Niet te Koop vervolgt: “De verkoop en liberalisatie van sociale huurwoningen gaat maar door, waardoor in delen van de stad de voorraad sociale huurwoningen is gezakt onder de 30%. Ondertussen worden de wachtlijsten steeds groter”.

“De stad komt met nieuwe afspraken (http://www.huurdersvereniging-amsterdam.nl/…/Publieksversie…) om de woningnood op te lossen. Door middel van flexcontracten, anti-kraak, tijdelijke huurcontracten en campuscontracten wordt een “pleister”-oplossing bedacht voor de aanhoudende vraag naar betaalbare woonruimte. Deze ‘pleister’-oplossingen geven echter geen uitzicht op permanente, betaalbare woningen. Zoals bij het flexcontract, die geïntroduceerd wordt voor jongeren. Hierbij krijgen zij een eenmalig contract voor vijf jaar en worden zij daarna gedwongen te gaan huren in de vrije sector of te gaan kopen”.

“Deze pleisters dekken het zicht op de wond af, maar geven geen permanente genezing. De grote onzekerheid en vraag naar betaalbare woningen worden met deze schijn vergroot”.

Eerder dit jaar werd er al een woning bezet in de Borgerstraat en zijn we op visite gegaan bij Stadgenoot.

Kijk hier het videoverslag terug van die actie. Stadgenoot heeft onlangs de BPW geblokeert op Twitter. Het is duidelijk: Stadgenoot kan niet tegen kritiek. Eerst omzeilen ze huurrecht via Antikraak BV en Ad Hoc, dan met 5 jaarcontracten. Bij kritische vragen word hierover word je geblokt.

Nu laten opnieuw bewoners zien dat het zo niet langer kan! Stop de sloop! Stop de verkoop van sociale huurwoningen! Stop de uitverkoop van de sociale stad!

AMSTERDAM is NIET TE KOOP! 

Doe mee aan het protest! Download hier de poster (bijv voor achter het raam) Maak een foto en zet hem op twitter of facebook #fuckflex #niettekoop

niet-te-koop---stop-verkoopniet-te-koop---stop-flexcontracten

 

 

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL