BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Woonstrijd Flexnomaden breidt zich uit

DSC04603Kun je niet kopen? Dan je huis uit! Dat kreeg Khadija en haar dochter Yasmine te horen. Accepteren als fact of life? Nee hoor! De acties van flexhuurders die hun woonrechten opeisen breiden zich steeds verder uit. Afgelopen Maandag hield de BPW en de Kolenkitgroep een solidariteitsactie tegen gentrificatie en huisuitzettingen bij Rochdale. De sfeer was goed doch strijdbaar en het was fijn om te zien dat zoveel mensen en organisaties solidair met ons zijn en zich aansluiten in de woonstrijd.

De eisen;
1. Stop verkoop van 154 HUURwoningen via KOEL KIT. Behoud de sociaal/publieke huur.
2. Maak van tijdelijke, vaste huurcontracten.
3. Herhuisvesting bij huisuitzetting.

Het is hoog nodig om collectief door te zetten met de woonstrijd want gezinnen, jongeren en eigenlijk alle huurders worden massaal bedreigd door een nieuwe wetsvoorstellen (1) (2) die de huurbescherming middels 1 en 5 jaren contracten afbreken. Hierdoor worden huurcontracten met goede rechtsbescherming verdrongen door flexcontracten met slechte rechtsbescherming zonder dat er extra woonruimte word gecreëerd. Wij willen geen samenleving waar arbeid en wonen is geflexibiliseerd, waarbij huurders inwisselbaar worden en mensen hun rechten collectief verliezen. Wij eisen NU bestaanszekerheid voor iedereen om te beginnen bij Khadija en Yasmin die met huisuitzetting worden bedreigd. De gentrificatie en verdringings politiek van “Rijk erin, Arm eruit” moet nu stoppen!  Laat je niet precariserenMinister Blok laat huurders en hun rechten keihard vallen. Ons antwoord is woonrechten opeisen voor iedereen middels directe actie. We nodigen je uit om met ons mee te doen. Niemand op straat ! Niemand onzichtbaar!

Vrijdag a.s 8 Januari is er weer actievergadering om 15:00 in de Kolenkitbuurt waarbij naast bewoners verschillende actieve (vaste en flex)huurders ,huurdersorganisaties en symphatisanten aanwezig zullen zijn. ( wees welkom om solidair te zijn. Laat a.u.b even weten dat je komt via kolenkitgroep@hotmail.com of contact@bondprecairewoonvormen.nl De exacte locatie volgt nog)

Volg de bewoners via Twitter @kolenkitgroep of Facebook Tijdelijk in de kolenkit.

Verschillende media hebben gerapporteerd over de actie. Lees  meer achtergronden in het Paroolde Trouw ,De Metro , Doorbraak,  De Woonbond, Globalinfo en luister ook het Interview met een van de bewoonsters op Radio 1.

De Bond Precaire Woonvormen is de landelijke specialist op het gebied van tijdelijke huisvesting en wetgeving. Als u vragen heeft over bovenstaande onderwerpen dan zijn we uiteraard te bereiken via het contactformulier. Lees hier meer informatie over kritiek op het wetsvoorstel van Minister Blok en het voorstel “Jongerencontracten” van Carola Schouten.   Nieuws is dat de PVDA toch dreigt in te stemmen met o.a het 5 jarencontract om de huurbescherming in te perken! Dit ondanks een aangenomen motie op het congres om dit niet te doen. De Partijleiding stuurt hiermee aan op een escalatie met huurders, huurdersverenigingen en hun achterban.

Hieronder vind u enkele Foto’s van de actie.

DSC04601DSC04590

 

DSC04623DSC04676DSC04667DSC04668DSC04650DSC04632DSC04622DSC04620DSC04587

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL