BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Bond Precaire Woonvormen en antikraakbewoners ontvangen minister Blok

blok-07-highresPERSBERICHT 15 mei 2015

Bond Precaire Woonvormen en antikraakbewoners ontvangen minister Blok

Drie antikraakbewoners vertellen op dinsdag 19 mei hun verhaal over het rechteloos wonen in antikraak aan Stef Blok, minister voor Wonen en Rijksdienst. Hun verhaal is geen individueel verhaal. Zij staan er ook voor andere antikraakbewoners die zich niet durven uitspreken uit angst
voor represailles van hun antikraakbureau. En zij staan er vooral voor toekomstige generaties (jong en oud) die een betaalbaar en gezond huis nodig hebben, zonder flexcontract.

De Bond Precaire Woonvormen (BPW) organiseert het eerste deel van een werkbezoek van minister Blok aan antikraakbewoners in Rotterdam. Het werkbezoek vindt plaats op dinsdag 19 mei tussen 16:00 en 17:30 uur. De BPW heeft drie antikraakbewoners bereid gevonden om hun ontluisterende
verhalen over dreigende huisuitzettingen, privacyschendingen en asociale behandeling door antikraakbureaus te vertellen aan de minister.

‘De verhalen van deze bewoners zijn geen uitzondering. Antikraak moet verboden worden. Het moet eens voorbij zijn met rechteloos wonen’, aldus Abel Heijkamp van de BPW.

Naar aanleiding van kamervragen en een debat in de Tweede Kamer over de misstanden in de antikraaksector eind vorig jaar, heeft minister Blok de BPW op maandag 9 februari jl gesproken. De minister gaf in dat gesprek aan een keer te willen komen kijken hoe mensen antikraak wonen.

Tijdens het werkbezoek op 19 mei zullen de antikraakbewoners ook in discussie gaan met de minister en de andere aanwezigen van het ministerie.

Leden van de pers zijn van harte welkom. Gelieve van te voren aan te melden dat u komt via contact ( at ) bondprecairewoonvormen.nl of via Abel Heijkamp 06-47686543

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL