BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Aankondiging Basta! Debat Ongewild je huis uit?! Gezinnen gedupeerd door gemeente plannen

timthumb.phpWil jij meer weten over gentrificatie en de achtergrond van jouw huisvestingsproblemen? Kom dan naar deze Basta! Debat avond georganiseerd door Kritische Studenten Utrecht.
Vorig jaar berichte de BPW ook al over de wijk Kanaleneiland in Utrecht op haar website. Verschillende groepen huurders worden voor elkaar ingewisseld.  Hoe komt dat nu precies?
ma 06 apr, 2015
19:30 – 22:00

Leegstaande huizen, spookwijken, gezinnen die met hun hele hebben en houden op de stoep staan.

Stilsluipend, haast onopvallend heeft de gemeente Utrecht een fenomeen in gang gezet waarbij de bewoners van bepaalde wijken ongewild hun huis uit worden gezet. Er moeten dure winkels en nog duurdere koophuizen komen op plaatsen die eerst waren aangewezen voor goedkopere woningen, bedoelt voor mensen die het niet te breed hebben. De gemeente wil buurten welvarender maken en huidige bewoners passen niet in het plaatje.

Kanaleneiland, Overvecht: wijken die de dupe zijn van de ongewilde volksverhuizingen, gedreven door de gemeente. Het zijn veelal sociale woningbouw en huurhuizen die worden getroffen: de mensen die het het hardst nodig hebben worden verdreven voor het grote geld.

Deze plannen kunnen en mogen niet stilzwijgend worden doorgevoerd! Families mogen niet onbekritiseerd op straat worden gezet! Het is tijd dat dit fenomeen onder de aandacht komt: basta!

Kom naar de volgende Basta! Avond georganiseerd door Kritische Studenten Utrecht en hoor meer over de ontwikkelingen die op dit moment al aan de gang zijn in Kanaleneiland.

Meld je aan via Facebook en deel de uitnodiging als je dat leuk vind.

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL