BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Overwinning: Rowdy blijft wonen in het oude JTC pand van de gemeente Roosendaal.

ismene en RowdyOnlangs ondersteunde de BPW de zaak van Rowdy  in hun strijd tegen de contractopzegging vanwege “openstaande deuren”. En er is goed nieuws: Rowdy kan blijven wonen in het oude JTC pand van de Gemeente Roosendaal! Over de ontstane situatie zijn door de VVD Roosendaal ook raadsvragen gesteld in de gemeenteraad. Lees hier de gestelde  vragen en antwoorden. Tevens berichte BN de Stem over deze zaak. Duidelijk is geworden dat de gemeente Roosendaal wel zaken blijft doen met Villex ondanks dat er aan de dubieuze antikraakcontracten die werden opgesteld niets veranderd. Ook worden de leegstandwet en de huurbescherming nog steeds door Villex omzeild. Volgens de BPW is en blijft er door de tegenprestatie van 235 euro (incl) per maand wel sprake van een verkapt huurcontract i.p.v. een bruikleencontract. Dit in tegenstelling tot wat in de antwoorden aan de VVD word gesteld door wethouder Toine Theunis.

Desondanks feliciteert de BPW Rowdy en zijn moeder met het behaalde resultaat. “Het geeft maar weer eens aan dat het nut heeft jezelf te verweren als het antikraakbureau om willekeurige reden je contract opzegt. Vaak kan je wel gewoon blijven wonen. Wel moet je dan bezwaar maken en opkomen voor je rechten als je het er niet mee eens bent. De BPW kan daarbij helpen. Mooi om te zien dat volhouders zoals Rowdy worden beloond. Het is een beetje jammer dat de andere 3 bewoners hun spullen voor de kerst al hadden gepakt hadden, dat was niet nodig geweest”.

Het is typisch dat antikraakbureaus als Villex enkel tot een goed gesprek bereid zijn met hun huurders als er eerst vragen over worden gesteld in de gemeenteraad en in de krant. Blijkbaar is dat de enige manier waarop ze naar hun huurders luisteren. Toch is de BPW er content mee dat Villex in deze zaak tot inkeer is gekomen, de opzegging intrekt en het dubieuze boetebeding van 500 euro per dag niet oplegt. De BPW blijft zich inzetten tegen deze praktijken van antikraakbureaus en dringt er bij Minister Blok op aan dat de Motie om antikraak aan banden te leggen versneld uit te voeren om situaties zoals die van Rowdy in de toekomst te voorkomen. Wij hopen dat Rowdy nu snel een kamer met huurbescherming vind en wensen hem tot die tijd nog veel woongenot toe.

 

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL