BOND PRECAIRE WOONVORMEN

BPW steunt Rowdy en zijn moeder in hun strijd tegen belachelijke ontruiming door Villex en Gemeente Roosendaal

ismene en RowdyDe strijdvaardige moeder (Ismene) en haar zoon (Rowdy) verzetten zich tegen een onrechtmatige ontruiming door de dubieuze antikraak verhuurder Villex die het contract van 4 van de 8 bewoners van het oude JTC pand van de Gemeente Roosendaal vanwege “openstaande deuren” onlangs heeft opgezegd. Bewoners hebben echter de deuren helemaal niet open laten staan en verweren zich tegen deze bizarre ontruimingsgrond. Zij worden voor elke dag dat zij niet weg zijn (na 17 december ) door Villex bedreigd met een (juridisch) zeer dubieuze boete van 500 euro per dag. 3 van de bewoners hebben onlangs daarom hun spullen door deze financiële dreigementen al gepakt. “Pure intimidatie” stelt de BPW weggaan is niet nodig, bewoners is geadviseerd een advocaat in de arm te nemen en niet akkoord te gaan met deze opzegging. “Niemand, dus ook geen tijdelijke bewoners, mag ontruimd worden zonder gerechterlijk uitzettingsbevel, dit soort financiële afpersing anno 2013 in naam van de Gemeente Roosendaal is schandalig. Het zou gepast zijn als de Gemeente Roosendaal het contract en de uitbestedingsconstructie met Villex per direct beëindigd, dat zij stopt met het omzeilen van de huurbescherming en de leegstandwet en als sociale en verantwoordelijk eigenaar zelf de verhuur gaat regelen”

De lokale verantwoordelijke voor deze constructie bij de Gemeente zegt volgens bewoners dat ze niet verantwoordelijk zijn voor het handelen van Villex, en dat ze overlegt hebben over het uitstel kunnen geven tot ergens na de kerst, maar Ismene en Rowdy gaan daarmee niet akkoord. “We hebben helemaal niks fout gedaan door weg te gaan zouden we dat toegeven, daar passen we voor”. Precaire huurder Rowdy betaald 235 euro “bruikleenvergoeding” incl. per maand, de verwarming van het pand doet het echter niet eens. Ismene “We hadden liever een gewone kamer gehuurd met huurbescherming. Ze controleren op van alles in de privesfeer, voor een logee van 4 dagen moet je zelfs schriftelijk toestemming aanvragen. We willen meer rechten hebben. Maar in Roosendaal zijn amper kamers te vinden net als in Rotterdam waar mijn zoon studeert, toch geven we deze woning niet zomaar op”.

Het is niet de eerste keer dat uitbesteding aan antikraak bedrijven als Villex tot schandalige en rechteloze praktijken leidt. De gemeente Roosendaal moet daarom mensen gewoon huisvesten op huurcontracten i.p.v van uitbesteding aan dubieuze bedrijven als Villex die werken met “bruikleencontracten” (lees verkapt huurcontract) en alle huurrechten en de leegstandwet proberen te omzeilen. ROWDY BLIJFT!

Lees hieronder de brief de Brief van Ismene de moeder van Rowdy.

SCHANDE!!!Gemeente Roosendaal VILLEX is een vreselijke vastgoedbeschermer van het oude JTC!

Mensen lieve ik heb nog nooit zulke ontzettende rare harteloze mensen meegemaakt. Rowdy mijn zoon van net zojuist 19jaar mocht een tijdelijke ruimte huren in het oude JTC op de Bovendonk 1 te Roosendaal. Normaal zal men mij niet zo gauw kwaad horen spreken maar nu ben ik zo boos. Ik ken ook de andere moeders een er van is mijn buurvrouw en deze hebben allemaal hetzelfde want 4 jongens moeten eruit met als rede dat de deuren open zijn blijven staan maar er zijn geen bewijzen tegen Rowdy. We zijn allemaal vreselijk overdonderd hij is in oktober jl. er gaan wonen zijn eerste plekje om van daaruit echt straks op eigen benen te staan wellicht wel in Rotterdam hij zit op het Grafisch Lyceum en het gaat harstikke goed met mooie punten. Maar daar in Rotterdam is het erg moeilijk om iets te vinden en vreselijk duur! Maar dit was echt een leuke tijdelijke oplossing nog wel in de nabijheid van Familie en vrienden. Ze gaan dus mijn zoon en de 4 andere jongens per as. dinsdag op straat zetten en gaat hij er niet uit dan krijgt hij een boete dit vlak voor de kerst en zonder enig bewijs van wat dan ook alleen maar loze aantijgingen. De deuren zouden blijkbaar open zijn blijven staan en dat een aantal keer maar Rowdy wordt hier niet van persoonlijk beschuldigd daar zijn geen bewijzen van alleen maar een hele groep van jongeren. Ik heb getracht zo ook Rowdy contact met VILLEX op te nemen om hierover te praten en zijn we ook netjes geweest middels mail verkeer. Ook hebben we in een bezwaarschrift laten weten graag bewijzen te willen ontvangen. Maar blijkbaar is er alleen maar een stuge houding en blijven ze voet bij stuk houden!!! Ik weet niet wie mijn zoon kent maar we hadden net een gezellige plek gemaakt en hij was super trots. Ik ben erg verdrietig dat er niet geluisterd word naar ons als persoon door zo’n stug bedrijf. Wie zet nou iemand op straat valk voor de kerst en dat binnen een drietal weken waarin je weet dat het praktisch onmogelijk is om iets te vinden alsof het criminelen zijn en je gewoon de huur hebt betaald . En dan ook dreigen dat bij er in blijven er nog de kosten er bij komen. Alsof we geld terug krijgen van hen waarbij het altijd jouw woord tegen die van hen is. …ja hij heeft notebene 3 maanden zonder verwarming gezeten en ook geen internet met als gevolg een fikse rekening op zijn mobiel. Ook is zijn sleutel aan iemand anders gegeven van de medebewoners zonder zijn toestemming en kon die gewoon naar binnen. Tijdelijk wonen is dus een
vreselijke manier van huren je mag niets Rowdy moest zelfs bellen als er iemand bleef logeren. Lekker als een keer een vriendin over hebt! Natuurlijk blijf je moeder en is er een kamer maar daar gaat het me niet om het gaat om de onrechtvaardigheid bij tijdelijk wonen …oftewel anti-kraak bij de woningsnood die er nu heerst is de persoon op geen
enkel front beschermd. Kijk ook eens op. Hoeveel misbruik er wordt gemaakt van deze manier en de afhankelijkheid waarin je dan zit! Ik heb er een hele erge nasmaak aan over gehouden ook tav de kosten die het met zich heeft meegebracht en de moeite en de energie en de tijd enz.. Natuurlijk heeft hij hier zijn kamer maar om zo behandeld te worden.

Ik heb ook samen met Rowdy contact opgenomen met de “Bond Preciare Woonvormen “en die vertellen dat dit meer een veel voorkomende problematiek is dan een uitzondering op verhaal. Op hun web-site zie je ook mensen zich nu verzetten op deze manier van behandelen. Hier moet een stop op komen zo ook de woningsnood voor jonge mensen en mensen met een laag inkomen die niet kunnen huren en op een wachtlijst staan.

Jongeren die zwerver worden …kan me goed nu voorstellen hoe dat komt!

Een kerst zonder woning is als een kerst zonder liefde…in gedachte alle die met deze feestdagen het moeilijk hebben. Liefs -Issy-

BPW Voorkomt Onrechtmatige Uitzetting Bewoner Ymere

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL