BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Crooswijkse Bewonerscommissie blij met uitspraak Karakus

ROTTERDAM – Tijdens de raadsvergadering van donderdag 12 september reageerde wethouder Karakus ondersteunend op de prangende situatie van de tijdelijke bewoners van het Paradijshof/Reserveboezem III in Crooswijk. De tijdelijke bewoners moeten volgens een brief van de woningbouwcorporatie Woonstad per 31 oktober hun woning verlaten. Wethouder Karakus heeft aangegeven dat hij het onwenselijk vindt dat de huidige tijdelijke bewoners vervangen worden door nieuwe tijdelijke huurders.

Daarnaast is de wethouder van mening dat de huidige bewoners moeten kunnen blijven tot aan de voorgenomen sloopplannen. De vers opgerichte Bewonerscommissie Paradijshof/Reserveboezem III is erg blij met de ondersteunende woorden van de wethouder.

Bewoonster S.Houkes: ‘Het is fijn te weten dat de Wethouder gehoor heeft gegeven aan onze situatie. Ik schrok enorm van de ‘wegstuur-brief’ van de woning corporatie en het bericht dat ik ruimte moet gaan maken voor een ander, of ik nu op 31 oktober een nieuwe woning heb gevonden of niet. Ik, net als vele andere buurtbewoners, voel me in deze wijk erg thuis. Daarom hebben we de Bewonerscommissie opgericht. We willen hier graag onze toekomst opbouwen en zien mogelijkheden om dat samen op te pakken.’

De Bond Precaire Woonvormen ondersteunt en adviseert de pas opgerichte bewonerscommissie die dit historische complex wil behouden.
Voor meer informatie over de plannen van de Bewonerscommissie Paradijshof Reserveboezem III: Sonja Super. Telefoon 0681882237 en mail s.super@upcmail.nl
Facebook: https://www.facebook.com/ParadijshofReserveboezem?fref=ts

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL