BOND PRECAIRE WOONVORMEN

2 Boxtelse bewoners vieren overwinning: Camelot trekt opzegging in.

Camelot trekt opzegging inOnlangs was er een gesprek tussen Camelot, de 2 Boxtelse bewoners en hun advocaat omtrent de geplande uitzetting vanwege een te “stoffige woning”.Goed nieuws! Camelot trekt haar dubieuze opzegging in en de 2 bewoners kunnen blijven wonen.

Bewoner Merijn Pel “We zijn erg tevreden over de uitkomst. Als tijdelijke bewoner weet je niet precies wat je rechten zijn. De Bond Precaire Woonvormen is uitstekend op de hoogte. Het is fijn dat de BPW ook hielp met het vinden van een geschikte advocaat. Alleen hadden we het waarschijnlijk niet gered tegen de wat intimiderend overkomende medewerkers van antikraakbureau Camelot. Dan hadden we nu op straat gestaan midden in een drukke periode, er valt een last van mijn schouders”.

Met behulp van een advocaat wisten de 2 bewoners de onterechte uitzetting te voorkomen. Wel is onduidelijk hoelang zij nog kunnen blijven wonen in het pand en waarom woningcorparatie Sint Joseph ondanks deze gang van zaken toch doorgaat met uitbesteding van de verhuur aan dit bedrijf. Dit ondanks de motie die recent is aangenomen om de inzet van antikraak bij corporaties aan banden te leggen.

De BPW is erg tevreden met het behaalde resultaat “Het toont maar weer eens aan dat bedrijven die eerst hoog van de toren blazen, die zelfs met huisuitzetting dreigen zonder gegronde redenen, gewoon even verteld moet worden dat je zoiets niet accepteert. We hopen dat de problemen met antikraakconstructie snel verleden tijd zijn”.

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL