BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Oproep tot Solidariteit met tijdelijke huurders! Vrijdag 5 juli 14:00 bij kantoor Ymere, Burgemeester Pabstlaan 10 te Hoofddorp.

Massale huisuitzetting dreigt in Hoofddorp!
Bewonerscommisie Alea Iacta Est (Vanaf hier geen weg meer terug) en de Bond Precaire Woonvormen (BPW) organiseren daarom op 5 juli om 14:00 een solidariteitsbezoek aan Ymere.

Tientallen tijdelijke bewoners van woningen in Hoofddorp-Oost, dreigen binnenkort uit hun woning te worden gezet. Woningcorporatie Ymere wil dat zij antikraakcontracten tekenen bij Interveste. Maar de bewoners zijn het zat om onder druk gezet te worden en weigeren te tekenen voor een rechteloos wooncontract zodat ze elk moment op straat gezet kunnen worden.
Meer dan vijf jaar tijdelijk huren? Dat betekent gewoon een vast huurcontract, of recht op vervangende huisvesting en een verhuiskostenvergoeding. Ymere, wees eens een sociale verhuurder in plaats van een die de lastige zaakjes aan antikraakbureaus uitbesteed.

Wij accepteren niet langer dat woningzoekenden/tijdelijke bewoners/gezinnen/kinderen/mensen,die noodgedwongen in tijdelijke constructies verkeren, worden weggeredeneerd en gechanteerd als tweederangsburgers. Wij zijn volwaardige mensen die niet veroordeeld willen zijn tot een precair bestaan. Bewoners verdienen daarom een steuntje in de rug in deze stressvolle tijd.

Woon je precair? Wees dan Solidair!
Betuig je steun aan de bewoners en kom op 5 juli om 14:00 uur naar het kantoor van Ymere.
Locatie: Burgemeester Pabstlaan 10 te Hoofddorp.

Kijk voor meer informatie op de website www.leeghwatersolidair.nl
Voor vragen is de bewonerscommissie te bereiken via info@leeghwatersolidair.nl.
De BPW is te bereiken via contact@bondprecairewoonvormen.nl

Lees in het bijgevoegde document Achtergronden Hoofddorp meer informatie over deze buurt
en haar inwoners. Print de bijgevoegde Flyer uit en verspreid hem in je buurt.

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL