BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Debat over precaire woonvormen en leegstandaanpak in Wageningen

Op 24 Oktober was er een filmvertoning van de documentaire “Leegstand zonder zorgen” in filmhuis Movie W in Wageningen.  Hieronder volgt een kort verslag van het debat met lokale politici dat aansluitend plaatsvond.

Politici in Wageningen van SP ,VVD en GroenLinks hebben verandering belooft met betrekking tot de aanpak van leegstand in Wageningen. De documentaire Leegstand zonder zorgen was een “eyeopener” we dachten dat het goed geregeld was in Wageningen stelde Johan Osinga van de VVD. “Het zou niet moeten dat de gemeente het beheer van leegstaande gebouwen aan antikraakbureaus als Interim Vastgoedbeheer uitbesteed” stelde Hetty van Nes namens GroenLinks.
De mogelijkheid om een eigen leegstandsbeleid te voeren in Wageningen wordt dan ook heroverwogen als het aan VVD ,SP en GroenLinks ligt. Een 30 tal bezoekers dat was komen kijken naar de documentaire vond dat het tijd was voor actie, zeker nu de wachtlijsten oplopen en veel mensen met urgente huisvestingsproblematiek te kampen hebben. Een aanwezige vrouw uit Wageningen stelde in het debat met de politici “You have the power to organise this city”. De aanwezige politici stelden dat ze nu doordrongen waren van de urgentie van de zaak en beloofde verbetering. Welke vorm dit gaat krijgen is nog onduidelijk. Mensen in precaire huisvesting moeten
het, ook na de deze avond, daar mee doen. Wordt Vervolgd.

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL