BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Wil je meedoen?

De Bond Precaire Woonvormen (BPW) komt op voor, ondersteunt en organiseert bewoners in tijdelijke woonsituaties.

Is de maat vol betreft inspectierondes van een controleur van een anti-kraak bureau in jou woonruimte? Vind je dat je gewoon net als iedere andere bewoner recht hebt op privacy en huisvrede? Wacht dan niet langer, doe mee en:

“Weiger de controleur, zet een ander slot op je deur!”

En dan nog..,  de eerste 10 bewoners die een ander slot op hun deur zetten krijgen het nieuwe slot cadeau van de BPW!


Artikel 10 van de grondwet is gemaakt zodat iedere bewoner ongeacht of het nu een huurder, koper, antikraker of wat voor type bewoner dan ook is recht heeft op privacy. Dit houdt in dat jij zelf bepaalt hoe jij dingen binnen jouw persoonlijke levenssfeer organiseert. Als iemand jouw woning binnenkomt zonder jouw toestemming maakt die gene zich schuldig aan huisvredebreuk.

De regels die het antikraakbureau met een bewoner heeft opgesteld zijn dan ook niet geldig als jij je hier op beroept. Dat recht is er.  Je moet het alleen zelf activeren!

De BPW ondersteunt mensen die hun woonrechten zoals hun recht op privacy en huisvrede opeisen. Je kunt zelf je slot veranderen of met hulp van de BPW. Naast praktische ondersteuning kan de BPW jouw ook helpen met het bieden van juridische ondersteuning als het anti-kraakbureau rare stappen gaat nemen als jij jouw slot verandert. In de bijlage zit een standaardbrief die je op kan sturen naar het anti-kraakbureau om de situatie uit te leggen. Als je nog vragen of hulp nodig hebt hebt dan is de BPW uiteraard altijd te bereiken.

Weiger de controleur zet, een ander slot op je deur!

Standaardbrief: Huisvrede

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL