BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Stadgenoot en Anti-Kraak zetten gezinnen op straat

Door jaren van uitstel van herstructurering in de Parooldriehoek in Amsterdam Oost, zijn vijf flats met sociale huurwoningen inmiddels tien jaar aan de reguliere verhuur onttrokken. Woningcorporatie Stadgenoot wil nu zo’n 90 antikrakers, die er eerst onder tijdelijke huurcontracten woonden, uitzetten om plaats te maken voor studenten. De antikraakbewoners, onder wie enkele gezinnen, weigeren zomaar te vertrekken omdat de woningen de komende vijf jaar niet gesloopt zullen worden. De Amsterdamse studentenvereniging ASVA roept studenten op om niet te reageren op de aangeboden woningen in de Parooldriehoek.

Lees hier de rest van het artikel op woonbond.nl

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL