BOND PRECAIRE WOONVORMEN

Antikraakwacht heeft weinig aan keurmerk

AMSTERDAM – Het keurmerk voor antikraakbedrijven gaat weinig veranderen. De voorwaarden voor het keurmerk zijn vaag.

Het kost Abel Heijkamp weinig moeite misstanden op te sommen in de antikraakbranche. Wie antikraak woont, moet altijd controleurs van de antikraakbedrijven in zijn woning toelaten. De bewoner kan vrijwel op staande voet de woning worden uitgezet. Voor de belabberde kwaliteit moet een veel te hoge ‘bruikleenvergoeding’ worden betaald. Bewoners mogen niet altijd logees ontvangen. Ze mogen geen bezwaar aantekenen tegen bouw- of bestemmingsplannen; moeten een boete betalen als blijkt dat ze de afwas niet snel genoeg hebben gedaan en krijgen soms een spreekverbod met de pers.

Lees hier het volledige artikel.

Steun de strijd voor woonzekerheid!

Recente berichten

BPW Nieuwsbrief

nl_NLNL